Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in vodja Štajerske varde na Facebooku sporoča, da išče politični azil v glavnem mestu Izraela.

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in vodja Štajerske varde Andrej Šiško je bil na svojem Facebook profilu spet dejaven. Danes dopoldne je namreč sporočil, da išče politični azil.

»Iščem politični azil v glavnem mestu Izraela. Friderik Cerar – Mirko, imaš kaj pravih vez za prijatelja v “stiski”?« je zapisal ob fotografijo, na kateri stoji ob Jeruzalema.

Pravnomočen sklep o tem, da mora v zapor

Mariborsko sodišče je pred dnevi, spomnimo, zavrglo njegovo prošnjo za odlog prestajanja kazni. Sklep o tem, da mora v zapor, je postal pravnomočen pred dvema dnevoma, tiralica za njim pa še ni bila izdana, sta poročala Pop TV in TV Slovenija. Šiško je zatrjeval, da mu je bil poziv na prestajanje kazni vročen prepozno in napačno, a vseeno oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. Sodišče nasprotno trdi, da so mu sklep pravilno vročili že pred šestimi dnevi, čeprav  vztraja, da o tem ne ve ničesar. Kot pravi, nazaj v zapor ne gre več, je poročal Pop TV.