Epidemiološka slika v Sloveniji je vsak dan boljša in to omogoča nadaljevanje s sproščanjem ukrepov. V ponedeljek se v šolske klopi vračajo devetošolci. Obstaja možnost, da zaključek šolskega leta v učilnicah dočakajo tudi ostali osnovnošolci. 

Vir: FB SŠGT

Po dveh mesecih izobraževanja na daljavo zaradi epidemije covida-19 so v ponedeljek, 18. maja, vrata odprli vrtci, osnovne, srednje in glasbene šole, fakultete in dijaški domovi. Vrnila se je polovica otrok, v vseh omenjenih inštitucijah pa veljajo posebni ukrepi. Pouk v osnovnih šolah pa se je začel za 64.497 učencev prve triade oziroma 34,4 odstotka vseh šolajočih v Sloveniji.

V šolske klopi se vračajo devetošolci

Epidemiološka slika v Sloveniji je vsak dan boljša in to omogoča nadaljevanje s sproščanjem ukrepov. Zadnja dva dni v Sloveniji niso zabeležili novega primera. V ponedeljek se v šolske klopi vračajo devetošolci. Obstaja možnost, da zaključek šolskega leta v učilnicah dočakajo tudi ostali osnovnošolci.

Na današnji novinarski konferenci je vladni govorec Jelko Kacin dejal, da obstaja možnost, da se v šolo vrnejo tudi učenci druge in tretje triade. “V ponedeljek bomo organizirali tiskovno konferenco, kjer bosta direktor zavoda za šolstvo in glavni epidemiolog Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Z njima se bomo pogovarjali, kako naprej. Če bi prišlo do dogovora, sredi tedna načrtujemo tudi navzočnost šolske ministrice.”