“Zdaj je vse jasno. Na polno. Zdavnaj so bili zmenjeni za sodelovanje v novi vladi. V času, ko smo mi zaključevali mandat in hkrati sprejemali ukrepe, se je del naše vlade dogovarjal z novo vlado, kako se bodo peljali posli za dobavo zaščitne opreme.”

Dva dni po razkritju dokumentov in posnetkov na Tarči, kjer so raziskovalni novinarji prikazali vpletenost vrha vlade v posle z zaščitno opremo, se še enkrat oglaša bivši premier Marjan Šarec. Na družbenem omrežju Facebook je potrdil, da mu je sedaj povsem jasno, zakaj so Tosami in mnogim drugim rekli NE. “Zato, ker ni bilo prijateljev, družinskih članov ali še koga, za katerega bi se bilo vredno potruditi in mu zagotoviti avans. Zapravili so že vsaj polovico težko doseženega presežka lanskega proračuna,” je zapisal. Prav tako ugotavlja, da je šlo pri vsem skupaj za vnaprejšnji dogovor, že v času, ko je vlada Šarca bila v odhodu. 

“Sedaj je povsem jasno, zakaj so Tosami in drugim rekli NE. Ker ni bilo prijateljev, za katere bi se bilo vredno potruditi in jim zagotoviti avans.”

Del koalicija vnaprej dogovorjen s prihajajočo vlado

“Zdaj je vse jasno. Na polno…Zdavnaj so bili zmenjeni za sodelovanje v novi vladi. V času, ko smo mi zaključevali mandat in hkrati sprejemali ukrepe, se je del naše vlade dogovarjal z novo vlado, kako se bodo peljali posli za dobavo zaščitne opreme.”

Kot še dodaja, sta ministra Počivalšek in Tonin marsikaj pokazala s tem, ko si na Tarčo nista upala priti in sta s tem pokazala več, kot bi želela.

Cel kup ponudb nepregledanih, kljub avansih dobavljene opreme ni bilo

“Če je opreme tako kronično primanjkovalo, zakaj potem cel kup ponudb ni bilo pregledanih? Pa tudi dobavljeno ni bilo tisto, kar je bilo že avansirano,” poudarja. Negodovanja o neprimernosti vlaganja interpelacije zoper ministra Počivalška pa da so same po sebi povsem neprimerne.

Če je opreme tako kronično primanjkovalo, zakaj potem cel kup ponudb ni bilo pregledanih?”

“Primerno pa je izvajati sporne posle, menjati nadzornike na RTVSLO, lomastiti po strokovnih institucijah, napadati medije, pisati depeše, se prepirati po družbenih omrežjih, kljub ministrskim funkcijam in obilici dela…”

“Tej vladi ne morejo verjeti več ničesar”

“Naj samo spomnim, da je naš poslanec odstopil zaradi sendviča, generalni sekretar stranke pa zaradi telefonskega klica. Najbrž od naših trenutnih vladajočih tega ne moremo pričakovati,” je bivši premier kritičen do dela sedanje vlade, katere aktivacija člena 37.a bi naj bila po Šarčevem le preusmerjanje pozornosti …

“Kar ta koalicija vidi kot cvetočo pomlad, polno priložnosti, se bo kmalu spremenilo v sivo jesen. Za njih, seveda.”

“Vendar žal tej vladi ne moremo verjeti več ničesar, ko nam skušajo neko stvar prodajati kot dejstvo. Za SDS je to že dolgo značilno, partnerji v tej vladi so se pa zavestno odločili za ohranjanje pozicij … Drugo Janševo vlado je odnesla korupcija, očitno bo tudi tretjo. 

Kar ta koalicija vidi kot cvetočo pomlad, polno priložnosti, se bo kmalu spremenilo v sivo jesen. Za njih, seveda,” trdi na koncu svojega zapisa.

Zdaj je vse jasno. Na polno…Zdavnaj so bili zmenjeni za sodelovanje v novi vladi. V času, ko smo mi zaključevali mandat…

Gepostet von Marjan Šarec am Freitag, 24. April 2020