Proti popoldnevu bodo v Avstriji nastale posamezne nevihte, ki se bodo pri nas združile v nevihtne sisteme.

Kot so zapisali na strani neurje.si, bodo proti popoldnevu na območju Avstrije in severne Slovenije nastale posamezne nevihte, ki se bodo popoldan in proti večeru lahko združevale v nevihtne sisteme, ti pa bodo zajeli vso Slovenijo; na svoji poti čez Štajersko se bodo pomikale proti Dolenjski.

Debela toča s hitrimi sunki vetra

Možen je razvoj močnejših neviht, grozi tudi toča, ki lahko ob nastanku močnejše nevihtne celice doseže kar 4 centimetre premera. Ponekod v severni, vzhodni in deloma Osrednji Sloveniji so možni močnejši in dolgotrajni nalivi, sunki vetra pa lahko dosežejo kar 80 kilometrov na uro.

Ponekod bodo naplavljale reke

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelek za hidrološke napovedi, lahko v nedeljo ob nevihtah, zlasti v vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji, prehodno narastejo posamezni manjši vodotoki, vodnatost večine rek pa bo ostala nespremenjena. Tudi v prihodnjih dneh bodo reke še naprej počasi upadale. Vse več rek, zlasti na Primorskem, v osrednji in južni Sloveniji ter v Pomurju, bo imelo v prihodnjih dneh značilne poletne sušne pretoke.