Iz podjetja Telemach sporočajo, da je vsako nagradno igro, ki jo organizirajo, moč preveriti na njihovih družbenih omrežjih in spletni strani.

Slika je simbolična

Na socialnem omrežju Facebook je zaokrožila Telemachova objava o nagradni anketi, v kateri so bili sodelujočim obljubljeni mobilni telefoni višjega cenovnega razreda. In ta, se je izkazalo, naj ne bi bila resnična.

Samsung, Huawei in iPhone

Ponudnik fiksnih storitev in mobilni operater je namreč na svojem Facebook profilu nedolgo nazaj zapisal, da je nagradna igra lažna. »Obveščamo vas, da vsako nagradno igro, ki jo organiziramo, lahko preverite na naših družbenih omrežjih in spletni strani. Ta, ki v našem imenu obljublja Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S9, Huawei P30 Pro in iPhone XS, pa je lažna!« so med drugim zapisali.

Ne posredujete svojih podatkov

Pod objavo so uporabnikom še enkrat ponovili, da gre za lažno objavo in jim obenem svetovali oziroma jih pozvali, da v tej »nagradni anketi« ne sodelujejo in tudi ne posredujejo svojih uporabniških podatkov.

Anketa ne bi trajala več kot 30 sekund

V objavi je bilo med drugim zapisano, da vsak dan naključno izberejo več uporabnikov za anketiranje, v zameno pa jim nudijo priložnost, da prejmejo dragoceno darilo. Ta raziskava, še navajajo, jim omogoča boljše razumevanje uporabnikov, ocenjevanje prednosti in slabosti ter izboljšanje izkušenj z njihovimi storitvami. Anketa ne bi trajala več kot 30 sekund, medtem ko je povabilo za sodelovanje prejelo zgolj 100 naključno izbranih uporabnikov. Število daril je omejeno!