Evropska komisija vabi k posvetu o pobudi medregionalnega vlaganja v inovacije, za katerega bo na voljo kar 500 milijonov evrov.

Evropska unija si  bo v prihodnjih sedmih letih prizadevala okrepiti medregionalno sodelovanje na področju inovacij, kar namerava storiti predvsem s pobudo za naložbe v inovacije, s katero bi se akterji združili in prinesli inovacije na evropski trg.

[🗣JAVNO POSVETOVANJE🇪🇺]

🔬Evropska komisija je odprla javno posvetovanje o pobudi za medregionalno vlaganje v…

Objavil/a Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

Projektu bodo namenjena sredstva v višini 500 milijonov evrov, pri čemer med glavne cilje pobude sodi pospeševanje inovacij, pretvorba v konkretne izdelke, storitve in aplikacije, uvajanje novih tehnologij in procesov, prinašanje rezultatov raziskav na trg, spodbujanje raziskovanja in podobno.

Za raziskovalce, pospeševalnike in šolstvo

Sredstva bodo namenjena različnim podjetjem ter organizacijam, visokošolskih institucijam in institucijam, ki se ukvarjajo s poklicnim usposabljanjem, znanstvenim in tehnološkim parkom, inkubatorjem in pospeševalnikom, raziskovalcem in raziskovalnim organizacijam ter drugim akterjem, ki sestavljajo civilno družbo.

Več informacij o posvetovanju in namenu pobude najdete s klikom na naslednjo povezavo

Obdobje posvetovanja o pobudi bo trajalo vse do 30. septembra, rezultati pa bodo objavljeni na spletnem mestu INFOREGIO. Več informacij o posvetovanju in namenu pobude najdete s klikom na naslednjo povezavo.