Poostren nadzor je bil odrejen zaradi povečanega števila migrantov po koncu epidemije na t. i. balkanski poti.

Foto: Policija

Večje število policijskih enot bo danes na meji s Hrvaško začelo izvajati poostren nadzor nezakonitih prehodov. Poostren nadzor je zaradi povečanega števila migrantov po koncu epidemije na t. i. balkanski poti odredil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner, trajal pa bo do petka.

Na t. i. balkanski poti se po navedbah policije nahaja več deset tisoč migrantov, kar med drugim pripisujejo popuščanju epidemije koronavirusa. “Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača,” kot razlog za povečan nadzor navajajo na policiji.

2394 ilegalnih prehodov v 4 mesecih

Po uradnih podatkih je policija v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 ilegalnih prehodov državne meje, kar je za četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Podatkov o nedovoljenih prehodih za maj še ni, predstavili naj bi jih danes. Zelo velikega povečanja policija sicer v maju naj ne bi beležila, naj bi se pa povečevalo število migrantov na balkanski poti.