Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Kot je dodal, mora poročilo vsebovati opis dogodka in postopke policije v tej zadevi.

Hojs: Policija naj ob podobnih provokacijah ukrepa bolj intenzivno

Po poročanju Večera so na notranjem ministrstvu zapisali, da minister za notranje zadeve Aleš Hojs, sicer strogo obsoja obnašanje vardistov, saj da so se vedli povsem neprimerno.

“Prav tako pričakuje, da bo policija v podobnih primerih provokacij ukrepala bolj intenzivno, saj je nesprejemljivo, da kdorkoli poskuša prevzemati pristojnosti, ki jih nima,” so zapisali na notranjem ministrstvu,” so še zapisali.

Na ministrstvu konkretnega postopka še ne morejo komentirati

Na ministrstvu za notranje zadeve sicer konkretnega postopka ne morejo komentirati, saj se ne želijo vmešavati v delo policije, je dejal Kacin. “Sporočajo pa, da v vsaki situaciji in postopku zagovarjajo spoštljivo, dostojno in strpno komunikacijo. Policija pri svojih nalogah vselej skuša uresničevati svoje poslanstvo, to je zagotavljanje visoke stopnje varnosti vsem prebivalcem,” je dodal.

Kot smo poročali, je minuli konec tedna namreč okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenu Štajerska varda in Kranjska varda, izvajalo aktivnosti na območju Slovenske Bistrice. Potem ko so z njimi zaključili, je na prizorišče prišla policijska patrulja, zaradi česar je omenjena skupina v nedeljo popoldne po pojasnila odšla na tamkajšnjo policijsko postajo. Dogajanje na policijski postaji, kjer so zahtevali pojasnila komandirja, so predstavniki varde ves čas v živo predvajali na Facebook profilu.

Ravnanje “vardistov” so obsodili tudi v delu politike, med drugim je njihovo ravnanje ostro obsodil prvak NSi in aktualni minister za obrambo Matej Tonin.

STA