Kot smo danes že poročali so na portalu 24ur.com objavili nepravilnosti, ki so jih inšpektorji odkrili v pekarnah.

Po poročanju portala 24ur.com je Uprava RS za varno hrano v Pekarni Spar odkrila hude pomanjkljivosti glede osnovnih higienskih standardov. V predelu proizvodnega prostora v SPAR Slovenija, kjer se vrši tehtanje surovin, zames in oblikovanje testa za kruh in pekovsko pecivo je stanje najhujše, opozarjajo inšpektorji. SPAR Slovenija ne zagotavlja osnovnih higienskih standardov pri pripravi peciva, kar pod vprašaj postavlja celotno njegovo usmerjenost in naziv: Prva trgovina po izboru kupcev.

Steklo v bageti

Košček stekla najden v Sparovi bageti je bil dovolj za izredno inšpekcijo v SPAR-ovi pekarni v Ljubljani. Podatek, ki je že sam po sebi dovolj alarmanten, so dopolnile tudi ugotovitve Inšpekcije. Na delovni površini so se nabirali ostanki, veliko je bilo tudi odpadne embalaže. Za nameček pa so odkrili tudi pajčevino. Vse to pa sproža vprašanje. Kako kakovostni in varni so izdelki na Sparovih policah? Pekarna SPAR je namreč prejela že številne nagrade, samo v letu 2018 so prejeli kar 10 nagrad za kakovost, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Obenem je Spar Slovenija v raziskavi Shoppertrends 2018 podjetja The Nielsen Company prepoznano kot trgovec z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno. Vse to pa jim nalaga tudi veliko družbeno odgovornost do potrošnikov, ki pričakujejo varno hrano.