Večina lastnikov psov že sedaj opravi osnovno šolanje, a bo to v prihodnje obvezno. Cilj je ponuditi praktično in uresničljivo rešitev.

Slika je simbolična

Predstavniki deželne vlade na avstrijskem Koroškem so se danes strinjali, da morajo lastniki psov opraviti obvezno osnovno šolanje, ne glede na pasmo psa. Dodatno bi uvedli tudi spoznavne urice med psi in otroci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Organizirani obiski psov

Večina lastnikov psov že sedaj opravi osnovno šolanje, a bo to v prihodnje obvezno. Cilj je ponuditi praktično in uresničljivo rešitev. Deželna vlada pa si želi organizirati tudi obiske reševalnih psov in psov pomočnikov v vrtcih in osnovnih šolah po avstrijskem Koroškem.

Krivo napačno obnašanje lastnikov

Opazili so namreč, da do incidentov med psi in ljudmi običajno pride zaradi napačnega obnašanja lastnikov ali nerodnega stika z živaljo, zato v Celovcu menijo, da bi se morali otroci v varnem okolju naučiti, kako pristopiti do psa.

V bolnišnicah na avstrijskem Koroškem so lani obravnavali 3600 pasjih ugrizov, a naj bi bilo število teh po navedbah APA še veliko višje.

STA