Na strateško-idejnem posvetu so sodelovali tudi župani mestnih občin Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

Foto: Facebook

V Izoli so gostili pet županov slovenskih mestnih občin in Pavla Hevko, direktorja Turistične zveze Slovenije, ki sta jih na strateško idejni posvet o prihodnji ureditvi nekdanje obalne ceste povabila Danilo Markočič, župan Občine Izola in Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper.

Ustanovili so posebno skupino

Na posvetu so župani soglasno sklenili, da bodo ustanovili posebno skupino, ki bo aktivno delala na projektu prihodnje ureditve območja nekdanje obalne ceste že v jesenskih mesecih. S prenosom skoraj štiri kilometre dolge ceste, ki je povezovala Koper in Izolo, v upravljanje lokalnih skupnosti in z njeno prekategorizacijo ter umikom motornega prometa, se je ponudila namreč možnost ureditve največjega slovenskega kopališča oziroma promenade med obema mestoma.

Ideja po najdaljši plažo v slovenski Istri

Srečanja so se udeležili Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor in Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto. »Župani so izrazili navdušenje nad idejo in bodo njeno uresničitev podprli ter predlagali svoje predstavnike v projektno skupino. Tudi direktor Turistične zveze Slovenija projekt podpira in ocenjuje, da bi njegova uresničitev pomembno prispevala k razvoju turizma, medtem ko je Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola, razmišljal, da bi pa lahko na nekdanji obalni cesti uredili najdaljšo plažo v slovenski Istri,« so sporočili iz izolske občine.