Po testiranjih klubov Prve lige Telekom Slovenije, ki so ga izvedi v ponedeljek, so zaznali tri okužbe v ljubljanski Olimpiji.

FOTO: Drago Wernig

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da so po testiranjih klubov Prve lige Telekom Slovenije, ki so ga izvedi v ponedeljek, zaznali tri okužbe v ljubljanski Olimpiji. Odločitev o morebitni prestavitvi začetka državnega prvenstva pa bo NZS sprejela danes.

Na testiranjih na novi koronavirus, opravilo ga je 450 nogometašev, članov strokovnih štabov klubov in članov osebja, so zaznali tri okužbe. Vsi trije okuženi v ljubljanskem klubu ne kažejo simptomov okužbe, v klubu pa bodo do karantenskih odločb s strani Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) uvedli samoizolacijo, je sporočila NZS.

Odločitev glede začetka tekmovanja bo NZS sprejela danes, ko bo glede morebitne prestavitve tekmovanja odločal odbor za nujne zadeve NZS. V zvezi so poudarili, da bodo pri odločitvi upoštevali predvsem zdravje in varnost vseh udeležencev. Po prvotnih načrtih bi se sicer morala nova sezona začeti s prvo tekmo Celje – Mura v sredo, 12. avgusta.

STA