Po centru Novega mesta bo odslej vozil Leon, novo brezplačno električno vozilo za pet oseb, ki je ime dobilo po legendarnem Leonu Štuklju.

Po ulicah Novega mesta od tega tedna dalje vozi Leon, poimenovan po kultnem Leonu Štuklju. Foto: Facebook/MONM

Nova pridobitev mestne občine Novo mesto, ki bo popestrila mestno jedro in poskrbela, da bo pot po opravkih lažja, se na ulice podaja že danes, Leon, novo električno vozilo za pet oseb, pa je bil kupljen s pomočjo 80-odstotne subvencije Ekosklada. Novomeški »Maister«, Leon, je dobil ime po slovitem olimpijcu Leonu Štuklju, trenutno pa je odet v barve Novomeške pomladi.

Leon kot korak v smer trajnostne mobilnosti

Leon bo po širšem mestnem jedru občane in turiste prevažal brezplačno, na voljo pa bo od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro ter v soboto med 8:30 in 13. uro. Kot piše Dolenjski list, lahko za vožnjo vozniku Leona pomahate, ali pa se zanjo dogovorite na telefonski števili 031 663 067.

Leon se predstavi. #novomesto

Gepostet von Mestna občina Novo mesto am Montag, 25. Mai 2020

Nakup majhnega električnega vozila je eden izmed korakov mestne občine Novo mesto, ki si želi tudi v prihodnje nadaljevati z uvajanjem bolj trajnostnim oblik mobilnosti. Zaenkrat novomeški javnim promet obsega sistem za prevoze starejših in invalidov Rudi ter sistem izposoje koles GoNM, kmalu pa bi naj bil po besedah Dolenjskega lista na voljo še sistem za souporabo vozil in prevoze na klic.