Slovenskim policistom sta se pridružila pri zagotavljanju varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop.

Vir: Facebook

Slovenskim policistom sta se nedolgo nazaj pri zagotavljanju varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop, pridružila hrvaška policista, ki bosta slovenskim kolegom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih pomagala v prvi polovici meseca januarja. Tovrstno sodelovanje poteka že od leta 2013.

Pomagata pri sporazumevanju in nasvetih

Hrvaška policista v času, ko je na smučanju v Sloveniji večje število hrvaških državljanov, pomagata pri sporazumevanju z njimi, jim svetujeta v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagata hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v republiki Sloveniji.

V poletni sezoni slovenski policisti hrvaškim kolegom pomagajo v obmorskih letoviščih, lani so jim prvič pomagali tudi v času predbožičnega in božičnega dogajanja v Zagrebu.

V sezoni 2019/2020 so na slovenskih smučiščih beležili nesreče, v petek 3. januarja, kot smo poročali, na Rogli tudi smrtno nesrečo. Sicer pa so v sezoni 2018/2019 na slovenskih smučiščih zabeležili 41 nesreč s hudimi poškodbami smučarjev in 885 nesreč z lažjimi.