Na mejnih prehodih s Hrvaško je povečan promet. Ponekod se na vstop v državo čaka tudi do tri ure.

Potem ko je bil dopoldne povečan promet predvsem iz Avstrije proti Hrvaški, je popoldne gneča tudi v obratni smeri.

Velik zastoj je na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje, kolona sega tri kilometre daleč. Na prehodu je čakalna doba za vstop in izstop od ene do dveh ur.

Povečan promet na vseh mejnih prehodih s Hrvaško

Vozila stojijo še na cesti Seča-Sečovlje, kjer je dvokilometrska kolona, in na cesti Šmarje-Dragonja, kjer je zastoj dolg sedem kilometrov. Na prehodu Dragonja je treba za vstop in izstop čakati po tri ure, na Sečovljah za vstop dve uri in za izstop do ene ure. Na hrvaški strani prehodov Dragonja in Sečovlje je po podatkih Hrvaškega avtokluba (Hak) kolona vozil v smeri Slovenije dolga štiri kilometre. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Metlika, Zgornji Leskovec in Petišovci.

Kolone tudi pred avstrijsko mejo

Zastoj je tudi na obeh straneh predora Karavanke, na slovenski strani je kolona trenutno dolga tri kilometre, na avstrijski 10 kilometrov. Predor zaradi varnosti občasno zapirajo. Kolona je prav tako na obeh straneh mejnega prehoda Šentilj. Na slovenski strani je dolga dva kilometra, na avstrijski en kilometer. Na avstrijski strani predora Ljubelj je proti Sloveniji zastoj dolg dva kilometra.

Več o stanju v prometu si lahko preberete tukaj.

STA