Nasilneži so danes zjutraj napadli LGBT-klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani. V MKC Maribor so dejanje obsodili in pozivali organe, da čimprej ukrepajo.

Skupina oseb je danes zjutraj napadla LGBT-klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani. Napadalci so razbili vhodna vrata in okna ter grozili osebju kluba, ob prihodu policistov pa so pobegnili, je klub zapisal na Facebooku. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode, so pojasnili na PU Ljubljana, ki morebitne očividce naproša za dodatne informacije. Osebje kluba se je pred nasilneži zateklo v notranje prostore in zabarikadiralo vrata. Napadalci so hoteli priti do njih, razbijali po hodniku in vratih, jih zmerjali in jim grozili.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana, policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti in zbirajo obvestila za izsleditev trenutno še neznanih storilcev.

Napad so obsodili tudi društvo Legebitra, zagovornik načela enakosti in predsednik vlade Marjan Šarec. “Napad na klub Tiffany v Ljubljani je strahopetno, bedno dejanje. Žal tovrstno nasilje ni osamljen primer v naši družbi. Prepričan sem, da bodo pristojni organi opravili svoje delo in izsledili storilce,” je na Twitterju zapisal Šarec.

Podporo klubu so izrazili tudi v Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor –  MKC Maribor, kjer so leta 2014 izoblikovali program Maribor skozi rožnata očala,  ki se je vsebinsko razširil tudi na druge spolne identitete in spolne usmerjenosti. “Odločno obsojamo sovražni napad in pozivamo pristojne organe, da čim prej ukrepajo! Obenem izražamo zaskrbljenost zaradi vse pogostejših napadov, ki smo jim priča,” so zapisali ob tem.

Vse, ki bi o dogodku lahko kaj vedeli, pozivajo, da se zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Center oziroma pokličejo na 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.