Hišne preiskave naj bi potekale na 11 naslovih, tudi na zavodu za blagovne rezerve in ministrstvu za gospodarstvo. Ministru Počivalšku so začasno odvzeli prostost.

Kriminalisti NPU izvajajo hišne preiskave zaradi spornih poslov z opremo, poroča portal Necenzurirano. Hišne preiskave naj bi potekale na 11 naslovih, tudi na zavodu za blagovne rezerve in ministrstvu za gospodarstvo. Preiskovali naj bi posel s podjetjem Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev.

Med osumljenimi naj bi bila po navedbah portala minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki so mu za čas preiskave  začasno odvzeli prostost in Andreja Potočnik, članica Počivalškove projektne skupine in nekdanja poslanka SMC, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme.

“Predstavniki NPU so danes dopoldan prišli na sedež Zavoda RS za blagovne rezerve in opravili pogovor z bivšim direktorjem Antonom Zakrajškom in podpisnikom pogodbe s podjetjem GenEplanet Alojzom Černetom. Zavod vse skozi konstruktivno sodeluje z vsemi organi, ki preiskujejo pretekle aktivnosti zavoda,” so sporočili z Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve.