Marjan Šarec je danes na Twitterju zapisal, da bo LMŠ zoper ministra Počivalška vložila interpelacijo. Po njegovih besedah bi naj bila ključna prelomnica pismo bivšega direktorja zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška.

Vir: Twitter

Lista Marjana Šarca  ministra Zdravka Počivalška napoveduje interpelacijo. Šarec je na svoje Twitter profilu zapisal, da so bili v stranki na začetku delovanja vlade konstruktivni, a so bili, po njegovih besedah, izigrani. “Po zadnjem dogajanju je jasno, da bomo vložili interpelacijo zoper ministra Zdravka Počivalška, pismo g. Zakrajška izbilo sodu dno,” je še dodal.

 

Zakrajšek ne mislim prevzemati odgovornosti za vse, kar je šlo narobe

Naj spomnimo, da so zavod za blagovne rezerve v torek obiskali kriminalisti, vlada pa je z mesta direktorja razrešila zavoda Antona Zakrajška, vodenje pa je prevzel Tomi Rumpf. Minister je zatrjeval, da je Zakrajšek, ki je bil sicer na bolniški zaradi okužbe z novim koronavirusom, ves čas skrbel za nadzor poslov. Zakrajšek se je na to odzval v pismu medijem in dejal, da ne prevzemal odgovornosti, za vse, kar je šlo narobe. Poudaril je še: “Tisti, ki so delovali v ozadju in na zavod pošiljali podatke, s kom naj se izvede naročilo, želijo zdaj vso krivdo prevaliti.