Kriseva starša o dogajanju sproti obveščata preko družabnih omrežij. Tokrat sta sporočila, da je imel Kris zdravniški pregled in če bo vse po sreči, bo zdravilo prejel pred decembrom.

Starša malega Krisa Ana Jerak in Matteo Zudih, sta se danes oglasila izpred klinike UCLO, kjer je imel Kris zdravniški pregled. Zapisali so: »Če gre vse po sreči, po besedah zdravnika, naj bi mu aplicirali zdravilo še pred decembrom.«  Po tem, ko so nekaj dni prebivali v hotelu, so se danes preselili v njihov začasni dom – apartma.

Danes so mu vzeli okoli pet epruvetk krvi. »To so krvni izvidi, krvna slika, poleg tega bodo ponovno naredili teste za protitelesa, gensko terapijo.. Takšen je protokol zdravljenja, kjer more biti tik preden je zdravilo aplicirano še enkrat narejen ta test. Zdravnik je povedal, da moremo počakati teden do tedna in pol. Po prejetih rezultatih nas bodo kontaktirali, da se zglasimo na kliniki,« je Krisova mama povedala za 24ur.com.

V ZDA je ameriški vladni urad za zdravila potrdil uporabo zdravila Zolgensma za otroke do drugega leta starosti, ki lahko v enkratnem odmerku popolnoma zaustavi bolezen. Zolgensma je tudi najdražje zdravilo v zgodovini, saj stane 2,5 milijona ameriških dolarjev oziroma 2,267.000 evrov.