Novica, da nošenje mask več ni obvezno, ne drži, četudi jo je potrdil prvi mož NIJZ Milan Krek. A zadeve niso potrdili tudi v Vladi RS, saj odloka o obveznem nošenju mask niso spremenili, so pa danes na Instagramu zapisali, da maske za zdrave osebe res več niso obvezne.

Danes je direktor NIJZ dr. Milan Krek na današnji popoldanski novinarski konferenci dejal, da nošenje mask ni obvezno, je pa priporočljivo. O zadevi smo poročali tudi sami, Vlada RS pa je na Instagramu danes obelodanila, da maske za zdrave osebe res več niso obvezne, za bolne pa.

O rahljanju na tem področju že razmišljajo

Na današnji konferenci Kacin glede nošenja mask ni posredoval nobenih novih informacij, čeprav naj bi v strokovni svetovalni skupini pod vodstvom Bojane Beović že razmišljali o rahljanju pravil tudi na tem področju.

Kot je povedal, vlada v zvezi z rahljanjem ukrepov posluša omenjeno skupino, Beovićevo pa na novinarski konferenci pričakuje v začetku naslednjega tedna. Če bo skupina predlagala rahljanje ukrepov v tej smeri, bodo to takrat zagotovo pojasnili, za zdaj pa temu še ni tako, je dodal Kacin.