Vozila za vstop v Avstrijo čakajo vse do rondoja v Pesnici. Potniki za vstop v Avstrijo čakajo tudi več kot uro.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je bil že včeraj zvečer več kilometrov dolg zastoj. Do 22. ure je v Avstriji veljala prepoved za tovorna vozila, zato so se na slovenski strani pred avstrijsko mejo nabrala vozila.

Kolone vse daljše

Danes nekaj pred 6. uro nas je bralka obvestila, da so kolone še daljše kot včeraj. Na štajerski avtocesti je bila ob 6. uri med krožiščem Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji 10 kilometrov dolga kolona, potniki pa na vstop v Avstrijo čakajo tudi dobro uro.

“Stali smo do Dobrenja! Česa takega še nisem doživela pa se že več let vozim na delo v Avstrijo. Niti v največjem poletju. Na meji sta levi pas za avtomobile, desni za tovornjake..Tovornjaki se med seboj prehitevajo in nato nastane zastoj. Vse je zablokirano,” opisuje.

Kot kaže ob 7.30 uri pa se razmere ne izboljšujejo, saj je nastal že 13 kilometrski zastoj. “Polna pa so tudi že počivališča na avtocestah pred prehodoma Šentilj in Karavanke. Priporočamo, da se danes tovorna vozila ne odpravijo na pot proti Avstriji,” so zapisali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.