Če bo SDS vodila vlado, jo bo vodila pravično in za dobro vseh državljanov, se je odzval Janez Janša.

Janez Janša, predsednik SDS, ki ji kaže zmago na volitvah, je na Twitterju objavil izjavo, v kateri se je zahvalil vsem, ki so šli na volitve in prevzeli svoj del odgovornosti do domovine. “Ni nas strah jutrišnjega dne. Veselimo se ga,” je zapisal. Dodal je, da če bo SDS vodila vlado, jo bo vodila pravično in za dobro vseh državljanov.

Janša se je posebej zahvalil vsem, ki so glasovali za SDS, ob tem pa zapisal, da spoštuje vsakega, ki je danes odšel na volišče ne glede na to, za koga je glasoval. “In večje spoštovanje gre tistemu, ki obleče trenirko in na volišče gre, kot temu, ki si nadene kravato in ostane doma,” je zapisal.

Veseli jih široka podpora

Janša je v izjavi dodal, da so veseli, da je njihovo sporočilo doseglo toliko ljudi in da so za program, ki ga je pripravil strokovni svet SDS, prejeli tako široko podporo. “Z zaupanjem vseh, ki ste nam danes zaupali svoj glas, smo močni. Zavedamo se, da je odgovornost vsake vlade, najprej do njenih državljanov, da prepozna in dela za njihove potrebe, da skrbi za njihovo varnost, da ščiti njihove pravice in brani njihove vrednote,” je zapisal in dodal, da so “zmage veličastnejše, ko jih dosežemo s skupnimi močmi”.

Zatrdil je, da bo SDS vedno postavila Slovenijo na prvo mesto. “Težav in izzivov je veliko, vsak dan je pomemben. Pot, ki je pred nami, je strma in polna ovir. Kot vse poti. Vendar je to pot, ki je najbolj skladna z značajnem slovenskega naroda in zavezo SDS do naroda in domovine,” je poudaril prvak SDS. Dodal je, da so to pot izbrali, čeprav vedo, da bo težka in naporna. “Bo pa ravno zato iz nas potegnila najboljše, kar znamo in zmoremo.”

Če bo SDS vodila vlado, jo bo vodila pravično in za dobro vseh državljank in državljanov, napoveduje prvak SDS. “Vsako odločitev bomo vedno pretehtali v luči tega, kaj bo prinesla temu narodu, predvsem pa generacijam, ki šele prihajajo. To je naša obljuba in zaveza,” je dodal.

“Slovenija bo varna”

Zapisal je še, da bo vlada pod vodstvom SDS vlada za Slovenijo, ki bo domovina za vse. “Slovenijo, ki bo varna. Slovenija, kjer bo v javnih storitvah red in kjer bodo za vse veljali enaki pogoji. Slovenijo, kjer bo šlo manj za davke in bo več ostalo Slovenkami in Slovencem”. To bo tudi vlada za Slovenijo, kjer pokojnina ne bo socialna kategorija, ampak pošteno plačilo za minulo delo, pošteno delo pa bo pošteno plačano. “Predvsem pa za Slovenijo, v kateri bodo tudi naši prapravnuki govorili Slovensko in peli slovenske pesmi,” je zapisal.