Ljubljanskemu županu se zdi pomembno, da se ponudi tisto, kar ljudje pogrešajo, pri čemer se recimo v lokalih umakne vsaka druga miza in se naredi primerna razdalja.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je prepričan, da je v tem trenutku ključno, da država gospodarstvo vrne na zeleno vejo, je povedal v pogovoru za Radio Bob, ki ga povzema časnik Dnevnik. Prepričan je, da se bodo nekatere gospodarske panoge še dolgo časa pobirale po krizi, ki jo je povzročila epidemija koronavirusa. Po njegovem mnenju bo najdlje težko turizmu in panogam, ki so s tem tesno povezane, navaja Dnevnik.

Janković verjame, da smo na dobri poti, da se odprejo terase gostinskih lokalov: “Govorim o terasah, ne govorim o notranjosti lokalov.” Zdi se mu pomembno, da se ponudi tisto, kar pogrešamo, pri čemer se recimo umakne vsaka druga miza, da se naredi primerna razdalja in da spet rečemo, da to velja za družinske člane, je župan opisal, kako bi po njegovem mnenju gostinci lahko kmalu spet postregli prvim gostom.

Gibanje je pomembno

V radijskem pogovoru za Radio Bob je Janković po poročanju Dnevnika dejal, da si želi čimprejšnjega ponovnega odprtja Živalskega vrta Ljubljana. Po njegovem mnenju se obiskovalci živalskega vrta lahko držijo vseh navodil vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). “Jaz ves čas priporočam gibanje v naravi, s tem da spet spoštujemo red, družinsko okolje oziroma razdalje. Živalski vrt je za to izjemno primeren, saj tja hodijo družine in v tem času je treba tudi dati neko zabavo otrokom. In živali nas pogrešajo,” je sklenil Janković.

Obenem si želi da bi v tem tednu pričeli voziti avtobusi, in sicer po nedeljskem voznem redu.