Reševalec na motorju je bil včeraj, med tem, ko je bil na nujni vožnji, udeležen v prometni nesreči. Po prvih podatkih naj bi prevozil rdečo luč.

Slika je simbolična

Včeraj je zaokrožila vest, da se je v Ljubljani pripetila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen reševalec na motorju. Ta je bil na nujni vožnji, po prvih informacijah, je med tem, ko je prevozil rdečo luč, v križišču levo zavijal 30-letni voznik in prišlo je do trčenja. V nesreči je 26-letni motorist pridobil hude telesne poškodbe.

Pred tremi leti je do prometne nesreče motorista reševalca na nujni vožnji, prišlo na Ljubljanski ulici v Mariboru. V zadnjih 20 letih sicer v Mariboru beležijo manj kot deset nesreč v kateri so bili udeleženi reševalci.

Ljudje bi lahko bili bolj uvidevni

Le nekaj ur bo nesreči je na družabnih omrežjih zaokrožila izpoved reševalke Nataše. “Verjamem v to, da je naš poklic ( tako kot policija in vojska ) namenjen le ljudem, ki se dejansko rodijo s tem poslanstvom. Ni vsak z dušo in srcem v tem in ni vsak za ta poklic. Pa vendar, a je tega treba ( bi rekel meni pomemben človek ),… a je res tega treba ? Da se nas žali vsepovprek, da smo divjaki, da mislimo da smo kralji ker imamo sirene, da smo mi tisti ki bi mogli pazit na rdeči,… Se strinjam daleč od tega…tudi stroka nas uči da je na prvem mestu naša varnost in varnost okolice, je pa dejstvo ko mi tulimo vsepovprek dejansko prosimo za kanček vaše pozornosti, da ste uvidevni do nas, da prej pridemo do nekoga ki nas potrebuje,” je med drugim zapisala in dodala, da ljudje ne morejo razumeti njihovih občutkov, a bi se lahko potrudili biti bolj uvidevni. Celoten zapis si lahko preberete na povezavi spodaj.

“Samo preprosto bodite spoštljivi in se zavedajte da smo ljudje tako kot vi. Da smo po poklicu reševalci in da je naš cilj izključno to, da vam pomagamo.”