Kot je na današnji novinarski konferenci o aktualnem dogajanju glede novega koronavirusa pojasnila Andreja Mojškrc z zdravstvenega inšpektorata, so inšpektorji čez vikend opravili tudi 182 nadzorov nad gostinskimi lokali in pri tem odkrili kar nekaj kršitev.

Kot je na današnji novinarski konferenci o aktualnem dogajanju glede novega koronavirusa pojasnila Andreja Mojškrc z zdravstvenega inšpektorata, so inšpektorji čez vikend opravili tudi 182 nadzorov nad gostinskimi lokali in našteli več kot 20 primerov nezadostnega razmika med mizami. Zaznali so tudi napačno uporabo mask pri natakarjih, nekateri so jo na primer imeli nameščeno pod nosom ali celo pod brado, v 20 primerih pa gosti v notranjih prostorih niso uporabljali zaščitne maske. Dejala je še, da bodo s poostrenim nadzorom nadaljevali, obiščejo lahko tudi tiste lokale, v katerih so že opravili inšpekcijo.

Za napačno nošnjo mask izdana opozorila

“Pri neskladnosti glede nošenja mask so inšpektorji večinoma izrekali opozorila. Osebe so takoj popravile neustrezno nošenje mask, cilj je bil tako dosežen,” je še dejala Mojškrčeva. Ugotovili so tudi, da ponekod niso bila dostopna razkužila oziroma so bile posodice z razkužilom prazne. V večini nadzor gostinskih lokalov so inšpektorje spremljali tudi policisti.

Na vprašanje, kako preverjajo spoštovanje omejitev zbiranja oseb na porokah, je Mojškrčeva pojasnila, da teh izkušenj zdravstveni inšpektorat še nima, inšpektor pa lahko izvaja nadzor na javnih mestih, saj nima vstopa v zasebne prostore.