Včeraj smo poročali, da se je obljuba o prihodu giganta Ikea v Ljubljani razblinila. Na objavo so se odzvali tudi v družbi Ikea kjer so pojasnili, da nadaljujejo z izgradnjo trgovine.

Kot smo včeraj poročali po poročanju medija Siol.net se je obljuba o prihodu giganta Ikea v Ljubljani razblinila. Zapletlo se je pri zemljiščih, ki jih MOL potrebuje za izgradnjo glavne ceste do prihodnjega trgovskega centra Ikea. Župan MOL Zoran Janković je pred časom Ikeo prepričal v prihod v Ljubljano ravno z obljubo, da jo bo s preostalim mestom povezal preko nove povezovalne ceste. Do zemljišč se je namreč dokopal nepremičninski mogotec Aleksander Jereb, ki jih verjetno ne namerava prodati po zgolj tržni ceni.

Na objavo so se odzvali tudi v družbi Ikea kjer so pojasnili: »Ne glede na aktualno dogajanje v zvezi z omenjenimi zemljišči, potrebnimi za eno od dostopnih cest do naše trgovine, v družbi IKEA nadaljujemo z izgradnjo trgovine kot je predvideno. Nastala situacija ne bo imela nikakršnega vpliva na izgradnjo trgovine kot tudi ne na njeno odprtje. Povezovalna cesta, za katera MOL potrebuje ta zemljišča, bo zgrajena v dveh fazah. Najprej bo zgrajen tisti del ceste, za katerega so zemljišča že pridobljena. Manjakjoči del ceste pa bo zgrajen, ko bo MOL pridobil preostanek potrebnih zemljišč.«