S 1. januarjem bodo v Hoferju vsem svojim sodelavcem povišali plače. V 2020 bo tako za kar 70,1 % presegalo zakonsko določeno minimalno plačo.

Pri Hoferju bodo, kot vsako leto do sedaj, s 1. januarjem vsem svojim sodelavcem povišali plače. Panožno nadpovprečno plačilo bo tudi v 2020 bistveno presegalo zakonsko določeno minimalno plačo – plačilo prodajalca za 40 ur/teden bo v 2020 za kar 70,1 % presegalo zakonsko določeno minimalno plačo. Del zvišanja predstavlja tudi regres v višini kar 1.700 evrov, ki se ga bodo pri HOFERju razveselili junija.

»HOFER smo ljudje. To radi rečemo, še raje pa dokazujemo. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti in jih ponujamo po najnižjih cenah. Prav tako so prav zaposleni tisti, ki skrbijo, da v trgovinah vse poteka kot mora in da se kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so pri HOFERju pojasnili razloge za tako rekordno zvišanje plačil.

Hkrati vsi novi sodelavci pri HOFERju nemudoma prejmejo pogodbo za nedoločen čas, kar poleg nadpovprečnega plačila prinaša še stabilnejše pogoje zaposlitve.

Zaposlenim med drugim pripada še:
–              najvišjo zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 €/dan);
–              maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 €/km);
–              vplačilo v drugi steber pokojninskega zavarovanja;
–              nagrada iz naslova poslovne uspešnosti.

V dobrih 10 letih 65 odstotkov dvig plač

Medtem, ko se je povprečna plača v zasebnem sektorju v Sloveniji od leta 2008 dvignila za 28,5 %, se je sodelavcem v prodaji do leta 2019 dvignila za kar 45,4 %. Rekorden dvig plač bo tako prihodnje leto prinesel še opaznejše povečanje, saj bo v prodaji plačilo v dobrih 10 letih v povprečju za kar 65 % višje.

Povišanja mesečnega plačila bodo tako deležni vsi HOFERjevi sodelavci. »Za to potezo smo se odločili, ker želimo z vzpodbudnim mesečnim plačilom, ki pritiče posameznemu delovnemu mestu, še naprej ponujati privlačna delovna mesta za najrazličnejše poklicne profile,« še dodajajo pri HOFERju.