Prevozniško podjetje GoOpti dobiva novega lastnika, ki pa bo z dejavnostjo turističnih prevozov do letališč nadaljeval tudi v prihodnje. Če vam je v času koronavirusa odpadel kak že plačan prevoz, ga bo s pomočjo posebnega vavčerja mogoče izkoristiti v prihodnje.

Čeprav gre GoOpti v roke novemu kupcu, bo prevoze, ki so bili v času koronavirusa odpovedani, še vedno mogoče koristiti. Foto: Facebook/GoOpti

Prevozniško podjetje GoOpti, ki je že dlje časa iskalo potencialnega kupca, je naposled prešlo v roke irskega državljanstva, sicer dlje časa živečega v Sloveniji, poroča časnik Finance. Podjetje bo še naprej delovalo na podoben način kot sedaj, kar pomeni, da bodo prevozi do letališč potekali še naprej. Časnik Finance piše, da bi naj kupec bil Stephen MacSearraigh, ki je kupil tudi MTV Adria.

Marko Guček, šef GoOptija, je sicer prepričan, da bodo prve prevoze izvedli že julija, zaenkrat pa iščejo nove možnosti delovanja, ki jih je mogoče izvajati tudi v primeru epidemije.

Poslovanje brez dobička je podjetje GoOpti primoralo v prodajo, še dodaten udarec pa je zadala situacija s koronavirusom, ko je bilo potrebno ustaviti prevoze. Zaposleni so bili poslani na čakanje, 13 je bilo odpuščenih, še nekaj pa je odšlo zaradi drugih razlogov. Marko Guček, šef GoOptija, je sicer prepričan, da bodo prve prevoze izvedli že julija, zaenkrat pa iščejo nove možnosti delovanja, ki jih je mogoče izvajati tudi v primeru epidemije.

Kaj bo z neizkoriščenimi prevozi?

Uporabnike prevoznega podjetja GoOpti pa najprej gotovo zanima, kaj  je z denarjem za prevoze, ki jih v času koronavirusa niso mogli izkoristiti. Šef podjetja, Marko Guček, je za Finance povedal, da je GoOpti za neizvedene prevoze potnikom dolžan kar 650 tisoč evrov.

Vavčerje, ki bodo veljavni do konca leta 2022, bodo uporabniki lahko izkoristili za svoje prevoze v prihodnosti.

Ker bi vračilo denarja potnikom za GoOpti predstavljalo gotov stečaj, podjetje pa prav tako ni vključeno v katerega od ukrepov za zmanjševanje posledic koronavirusa, kar bi vsaj delno razrešilo nastalo situacijo, so se v GoOptiju odločili za posebne vavčerje. Vavčerje, ki bodo veljavni do konca leta 2022, bodo uporabniki lahko izkoristili za svoje prevoze v prihodnosti. Slednje podpira tudi novi lastnik, ki mu je, kot poudarja Guček, v interesu, da turistično aktivnost nadaljuje.