V prejšnjem letu je ostalo več kot 50 odstotkov oz. čez 5 milijonov dohodnine nedonirane. Gasilska zveza Slovenije je pričela z uporabo novega načina spletnega zbiranja donacij.

Fotografija je simbolična.

Pred časom je Gasilska zveza Slovenije pričela z uporabo novega načina spletnega zbiranja donacij. Doniranje dohodnine 0,5 odstotka je do sedaj potekalo tako, da je oseba ki želi donirati društvu ali zvezi morala prek eDavkov izpolniti obrazec (za kar potrebuje certifikat) in ogromno ljudi ga nima ali pa si je moralo natisniti obrazec, ga podpisati in odnesti na pošto.

Društvo *Kovanček je z Gasilsko zvezo Slovenije z roko v roki skupaj stopilo v akcijo zbiranja sredstev za nakup nove gasilske opreme.

Zato je samo v prejšnjem letu ostalo več kot 50 odstotkov oz čez 5 milijonov dohodnine nedonirane. Z uporabo platforme, lahko to uporabnik naredi brez certifikata z naprednim elektronskim podpisom in to kar prek mobilnega telefona v 2 minutah. Prejemniki namenitve dela dohodnine za donacije so razvidni na spletni strani FURS.

Če želite donirati svoj delež dohodnine, to lahko storite TUKAJ.

Donacijo lahko povečate tudi s sklenitvijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije je dejal: »V imenu vseh gasilcev vas prosimo, da si vzamete 2 minuti časa in donirate dohodnino, s sklenitvijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja prek donatorske platforme pa svojo donacijo povečate za dodatnih 40 €. Vseeno je komu plačujete zdravstveno zavarovanje, razlike v kakovosti ni, gasilskim društvom pa vaše donacije omogočajo nakup primerne opreme in vsesplošno delovanje. Pozivamo vse Slovence in predvsem prostovoljne gasilce, da se poslužite platforme in pomagate svojemu društvu z donacijo, ki jo omogočajo E-DONACIJE.«

_____________________________________________________________________________________

*KOVANČEK HUMANITY je društvo znotraj skupine podjetij pod okriljem krovne družbe KOVANČEK GROUP. Osnovni cilj društva je povezati društva in posameznike z napredno donatorsko platformo in tako zagotoviti možnost E-DONACIJ. To so finančne donacije (način doniranja brez lastnega finančnega vložka), ki jih omogoča društvo KOVANČEK HUMANITY z uporabo napredne spletne platforme.