Do konca meseca je po besedah ministra Tomaža Gantarja pričakovati vrh epidemije, nato pa bi se moralo začeti število okužb zniževati. Če bo tako, ne bo potrebe po dodatnih ukrepih, je še dodal.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer za včerajšnje Odmeve na Televiziji Slovenija ocenil, da so epidemiološke razmere trenutno še vedno razmeroma ugodne, število okuženih se podvoji na 6,5 do 7 dni. Do konca meseca pričakujejo vrh epidemije, nato pa bi se moralo število okužb začeti zniževati. Če bo tako, ne bo potrebe po dodatnih ukrepih, je še dodal na Odmevih.

Sicer je vlada pripravila tudi dopolnitev odredbe ministrstva za zdravje o ogroženih območjih zaradi nalezljive bolezni covid-19. To so bili doslej domovi za starejše, socialno varstveni zavodi za usposabljanje, zavodi za prestajanje kazni zapora, posebni socialno varstveni zavodi za odrasle, varstveno delovni centri, ki opravljajo tudi institucionalno varstvo odraslih duševno in telesno prizadetih oseb ter pomoč na domu družinam duševno in telesno prizadetih oseb.

S spremembo, ki je bila včeraj objavljena v uradnem listu, pa je vlada s seznama ogroženih območij črtala dejavnost pomoči na domu družinam duševno in telesno prizadetih in hkrati nanj umestila javne zdravstvene zavode, ki izvajajo zdravstveno dejavnost na primarni, sekundarni in terciarni ravni, torej zdravstvene domove in bolnišnice.