Otroke je vsak dan pričakal pester program, ki se je začel z jutranjim zborom in posebno himno projekta Pričarajmo nasmeh: »Danes je moj dan. Naj ostane sončen nasmejan«.

Teden dni nepozabnih morskih doživetij je v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh zaključila prva skupina 141 otrok iz Koroške, Šaleške in Savinjske regije ter Štajerske. V tedni dni so animatorji zanje pripravili pester program, kjer so se vrstile ustvarjalne delavnice, športne in zabavne aktivnosti, poučne urice in predvsem sproščeno druženje s prijatelji. Druga skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjem tednu. V Tušu bodo v letu, ko praznujejo 18. let projekta, poletne počitnice polepšali že skoraj 9000 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letos bodo še 400 otrokom zagotovili potrebščine, ki jih potrebujejo ob začetku novega šolskega leta.

 250 otrok bo prejelo morske počitnice, 400 šolske potrebščine

V Tušu bodo v 18. letu enega največjih tovrstnih dobrodelnih projektov pri nas poskrbeli za 650 otrok iz vse Slovenije. »250 bomo omogočili morske počitnice, 400 jih bo prejelo prepotrebne šolske potrebščine za novo šolsko leto. Želimo si, da bodo naše napore prepoznali tudi drugi in tako pomagali najmlajšim članom naše družbe, ki v teh spremenjenih razmerah pomoč še kako potrebujejo,« razlaga vodja projekta Anja Marjetič iz Tuša, kjer večino svojih družbeno odgovornih projektov že vrsto let namenjajo predvsem otrokom in mladostnikom.

Foto: Matjaž Očko

Otroke, ki se v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh odpravijo na letovanje, vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, skupaj z regionalni Centri za socialno delo, socialnimi službami na Osnovnih šolah in Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije.

Otroke je v tednu za nami na Debelem rtiču vsak dan pričakal pester program, ki se je začel z jutranjim zborom in posebno himno projekta Pričarajmo nasmeh: »Danes je moj dan. Naj ostane sončen nasmejan«. Prav vsi otroci so prvič pridobivali ali nadgrajevali svoje plavalno znanje.

Vsak dan so jih čakale pestre aktivnosti – štafetne in družabne igre, lov za zakladom, vodna štafeta, šola nogometa in ustvarjalne ter poučne delavnice, kjer so spoznavali lepote gledališča, likovnega ustvarjanja, posebnosti morske obale in vinogradov. Ob koncu vsakega dneva so se zabavali na tematskih večerih, prežetih s plesom, zabavo in petjem.

Foto: Matjaž Očko

Prav poseben dan je bil torek, ko so se otroci in vzgojitelji družili na Rimskem dnevu ter spoznavali posebnosti naše zgodovine. Prav tako v torek so otroci z zdravstvenimi delavci spoznavali pomen zdravja, športa, higiene in zdrave prehrane.