Zaradi povečanega plimovanja je danes zjutraj morje spet poplavilo nižje predele obale, a brez hujših posledic.

Vir: Občina Izola

Zaradi povečanega plimovanja je danes zjutraj morje spet poplavilo nižje predele obale, a brez hujših posledic. V Piranu je poplavilo Tartinijev trg, ni pa voda zalivala objektov, v Izoli so vodne pregrade uspešno zajezile plimovanje, poplavljen je bil podvoz tudi v Kopru.

V Izoli ni zalilo nobenega objekta

V Izoli, kjer so začasno zaprli promet proti Sončnemu nabrežju in naprej proti staremu mestnemu jedru, so bili na terenu gasilci tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva. Postavili so vodne pregrade, s katerimi so uspeli zajeziti večji del plimovanja, je za STA povedal namestnik poveljnika izolske civilne zaščite Denis Udovič. V Izoli tako ni zalilo nobenega objekta, voda pa se okoli poldneva že počasi umikala, je dodal Udovič.

Simonov zaliv. Vir: Facebook

V Piranu voda ni prodrla do hiš

V Piranu je poplavilo osrednji Tartinijev trg, vendar voda ni prodrla do hiš, saj so bile zaščitene s protipoplavnimi vrečami, so za STA pojasnili v Prostovoljnem gasilskem društvu Piran. Tudi v preostalem delu Piranu naj bi se voda v kratkem začela umikati.

Najhuje je bilo v noči na sredo

So pa se danes uresničile napovedi Agencije RS za okolje o ponovnem poplavljanju nižjih delov obale. Zaradi povečanega plimovanja je morje v tednu že večkrat poplavilo. Najhuje je bilo v noči na sredo, ko so zabeležili največje plimovanje v zadnjega pol stoletja, gasilci pa so tedaj opravili okoli 60 intervencij.

V izolski občini so že v četrtek napovedali, da bodo šli v najavo naravne nesreče. Sicer pa so v zadnjih dneh očitno zalegli tudi pozivi občanom, naj sami zavarujejo svoje premoženje. Prebivalstvu na ogroženih območjih so razdelili več tisoč protipoplavnih vreč.

Vir: Facebook