Ekosen z ultra lahkimi grelnimi paneli in regulatorjem WiFi IR Sun navdušuje uporabnike

1 mesec
Nazadnje posodobljeno: 1 mesec
Pogovarjali smo se z direktorjem Ekosena Alešem Babičem, saj je letos omenjeno podjetje preseglo zastavljene cilje: izboljšalo je svojo ponudbo, razvilo nove produkte in izboljšalo uporabniško izkušnjo.

Letos je podjetje Ekosen ponovno doseglo, celo preseglo zastavljene cilje: izboljšalo je svojo ponudbo, razvilo nove produkte in izboljšalo uporabniško izkušnjo. To so brez dvoma dosežki, ki jih je treba zabeležiti. Prav zato smo na pogovor povabili direktorja Ekosena Aleša Babiča in se pozanimali o vseh novostih tega podjetja.

Ponovno predstavljate novosti na področju IR-ogrevanja. Kaj to pomeni za vaše podjetje?

Naše podjetje svojo dejavnost usmerja v inovacije ter človeku in naravi prijazno podjetništvo. Vse to niso floskule, že leta namreč z novimi izdelki, inovacijami, nadgradnjo obstoječih izdelkov dokazujemo, da sledimo svojim ciljem in se trudimo našim (zvestim) strankam vedno ponuditi najboljše izdelke. Na to in na svoj tim sem neizmerno ponosen.

Ekosen na slovenskem trgu slovi kot družbeno odgovorno podjetje. Kaj to pomeni?

Naši izdelki izpolnjujejo najstrožje ekostandarde, prav tako naše podjetje s svojim delovanjem in izdelki ne povzroča škode v lokalnem ali globalnem okolju. Pravzaprav nasprotno: zelo veliko mi pomeni, da svoje izdelke nadgrajujemo, razvijamo in tudi proizvajamo v Sloveniji, s tem delujemo regionalno in podpiramo domače partnerje.

Zdaj predstavljate nov izdelek. Zakaj je ta nekaj posebnega?

Da, predstavljamo nove grelne panele, grelne IR-panele SKY. So peresno lahki in spadajo med najnaprednejše grelne panele na svetu. So kar šestkat lažji od drugih grelnih panelov v ponudbi, imajo 12-letno garancijo.
Prednost teh grelnih panelov je, da so izjemno lahki, zaradi česar jih lahko montiramo na vse podlage. Poleg tega so zelo učinkoviti, s čimer uporabniki še dodatno prihranijo. Po testiranju so za 13,7 % učinkovitejši v primerjavi z drugim najboljšim panelom, ki smo ga testirali. Proizvedeni so v Sloveniji in delno v Avstriji. Prav tako so cenovno zelo ugodni in jih lahko namestite tudi sami.

Ali drugih izdelkov ni mogoče montirati samostojno?

Seveda je mogoče, vendar tega ne priporočamo. Montaža je zelo kompleksna, za varnost pa je najbolje poskrbljeno, če grelne panele montiramo mi.

Pri teh grelnih IR-panelih pa smo razmišljali korak naprej. Veliko ljudi potrebuje grelne panele takoj, a temu velikokrat ne moremo ustreči, saj v ogrevalni sezoni v Sloveniji ni na voljo dovolj kvalitetnih monterjev. Hkrati je montaža klasičnih grelnih panelov precej kompleksna, saj so težji, poleg tega je za priklop potreben usposobljen električar. Za te grelne panele pa potrebujete le vtičnico in osnovno tehnično znanje. Priložena so navodila za montažo, hkrati pa smo uporabnikom na voljo ob morebitnih vprašanjih.

Sijajno. Kaj pa je druga novost, ki jo predstavljate?

Druga novost je regulator ogrevanja WiFi IR Sun. Tej novosti smo posvetili precej časa. Zdaj lahko svoj grelni IR-sistem uporabniki upravljajo kar z aplikacijo na telefonu. V praksi to pomeni, da lahko grelne IR-panele, ki jih imamo npr. na vikendu, vključimo, še preden pridemo tja, kar pomeni, da nas pričaka prijetno ogreta vikend hišica. Prav tako lahko ogrevanje povečamo, ko gremo iz službe.

Ti paneli so zelo primerni tudi za podjetja, ki oddajajo apartmaje, za hotele … Z regulatorjem Wifi IR Sun smo veliko bolj fleksibilni in ob tem prihranimo veliko električne energije. Ker regulator IR Sun porabo meri sproti, smo sedaj še v praksi dokazali, da je do 15 % učinkoviteje, če montiramo dva panela manjše moči kot enega močnejšega, saj se toplota bolj primerno razporedi in hitreje segreje tudi stene in druge površine. Torej je bolje namestiti panele 2 x 500 W kot 1 x 1000 W. Resda je investicija malo večja, ampak se ta razlika v nekaj letih povrne.

Ali so te novosti že preizkušene?

Seveda. Sodelujemo tudi z veliko uporabniki, ki regulatorje testirajo, in z njihovo pomočjo nadgrajujemo naše regulatorje, odpravljamo morebitne napake. Za nas je najpomembnejša uporabniška izkušnja. Dejstvo je, da regulatorji že sedaj opravljajo nalogo več kot odlično. S pomočjo razvojnega tima in testiranji pa funkcije nadgrajujemo, tako da so zadovoljni tudi najbolj zahtevni uporabniki – tisti z nerednim delovnim časom, tisti, ki veliko časa preživijo zdoma, in tisti, ki želijo popolnoma prilagodljivo tehnologijo.

Prednosti IR-panela SKY

– lahka konstrukcija in individualni dizajn
– velika učinkovitost
– enostavna montaža
– prijaznost do okolja – proizveden v Sloveniji in Avstriji
– vrhunska tehnologija
– majhna poraba energije
– ugodna cena
– enostavno upravljanje
– z najboljšo zaščito pred pregrevanjem
– preprosta namestitev
– 12 let garancije na IR-panel

Prednosti regulatorja WiFi IR Sun

– upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo
– aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani
– uporabniki imajo možnost upravljati več objektov/stanovanjskih ali poslovnih enot
– možnost servisa na daljavo
– možnost oddaljenega zaklepa ali omejitve funkcij določenim uporabnikom
– nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine
– nastavitev urnika ogrevanja
– opozarja pri nepravilnem zračenju in previsoki porabi električne energije
– razvit in proizveden v Sloveniji
– grelni IR-sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja
– pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo

Več informacij na 080 30 10 ali info@ekosen.si.