Medkrajevni potniški promet za vse upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let, je z današnjim dnem brezplačen. Vlogo še vedno lahko oddate, najbolje preko navadne ali elektronske pošte.

FOto: FB - Ministrstvo za infrastrukturo

Vloge, ki jih je možno oddati od 24. junija dalje, lahko prosilci vložijo na prodajnih mestih enotnih vozovnic ali pošljejo na Ministrstvo za infrastrukturo, preko navadne pošte ali elektronskega sporočila. Zaradi velike gneče, ljudi, ki ustrezajo pogojem je namreč okoli 600 tisoč, na Ministrstvu za infrastrukturo opozarjajo, naj tisti, ki imajo to možnost, vlogo oddajo preko navadne ali elektronske pošte in se tako izognejo stikom, ki povečujejo možnost okužbe s COVID-19. Vozovnico bo nato možno prevzeti na prodajnih mestih, kjer je potrebno poravnati strošek izdelave, ki znaša 3 evre.

Vsaka vozovnica bo veljala eno leto od začetka meseca v katerem je bila izdana

Če si vozovnice še niste zagotovili, lahko to storite vsak dan, ali pa počakate na obdobje, ko jo boste nameravali resnično koristiti. Vsaka vozovnica bo namreč veljala eno leto od začetka meseca v katerem je bila izdelana.

Brezplačne vozovnice lahko koristijo vsi upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in tisti, ki so starejši od 65 let.

Brezplačne vozovnice lahko koristijo vsi upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in tisti, ki so starejši od 65 let. Do brezplačne vozovnice bodo lahko prišli tisti člani teh skupin, ki niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov.

Upravičenci prejmejo IJPP kartico na kateri je naložena vozovnica Slovenija

Upravičenci bodo ob uspešno odobreni vlogi prejeli IJPP kartico, na kateri bo naložena vozovnica Slovenija, ki bo veljala eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana.

Na Arrivi Slovenija so potrdili, da bodo uporabniki z validacijo vozovnice na validatorjih v avtobusih ali vlakih plačali storitev javnega prevoza. Upravljavec sisteme IJPP je Ministrstvo za infrastrukturo, ki bo poskrbelo, da je vožnja tudi pravilno zavedena

Na Arrivi Slovenija so potrdili, da bodo uporabniki z validacijo vozovnice na validatorjih v avtobusih ali vlakih plačali storitev javnega prevoza. Upravljavec sisteme IJPP je Ministrstvo za infrastrukturo, ki bo poskrbelo, da je vožnja tudi pravilno zavedena. Več informacij o oddaji vloge, če tega še niste storili, najdete tudi na spletni strani ponudnika prevozov Arriva Slovenija.

Pridobitev brezplačne vozovnice:

  1. Upravičenci izpolnijo predpisano vlogo oziroma obrazec, ki je med drugim objavljen na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo.
  2. Upravičenci poleg izpolnjenega obrazca na prodajnih mestih predložijo osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide. Tisti, ki vlogo oddajajo po pošti ali e-pošti, jim omenjenih dokumentov ni potrebno prilagati. Upravičenci, ki bodo vlogo oddajali po navadni pošti, naj jo pošljejo nanaslov Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija«.
  3. Upravičenci, ki bodo vlogo oddali po elektronski pošti, naj jo pošljejo na elektronski naslov dtmpp@gov.siin v zadevo e-pošte napišejo »brezplačna vozovnica Slovenija«.
  4. Upravičenci, ki želijo vlogo oddati fizično, se lahko zglasijo na enem od prodajnih mest, kjer so na voljo enotne vozovnice javnega potniškega prometa.
  5. Več informacij in pojasnil v zvezi s pridobivanjem brezplačne vozovnice vam na Ministrstvu za infrastrukturo nudijo tudi prek telefonske številke 01/478 84 11. Dosegljivi so ob delavnikih od 8. do 16. ure.

[BREZPLAČNE VOZOVNICE] 🚍🎯 Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da bo s 1. julijem 2020 zagotovljeno vse potrebno za…

Gepostet von Ministrstvo za infrastrukturo am Dienstag, 30. Juni 2020

Še vedno veljavna vsa priporočila ob sproščanju ukrepov

Za osebe z znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu …) še vedno velja, naj ne uporabljajo sredstev javnega prevoza potnikov. Vstop bo takim osebam tudi onemogočen. Ravno tako bo v voznikovem delovnem prostoru nameščeno razkužilo za roke, ki si jih morajo potniki ob vstopu razkužiti, vozniki sami pa bodo skrbeli za redno razkuževanje volana, kljuk, gumbov in drugih površin. Ostaja tudi medosebna razdalja 1,5 metra, sedeži, ki bodo v uporabi bodo ustrezno označeni. Na vlakih bodo sprevodniki, ki bodo imeli stik s potniki, nosili masko, ki jo morajo zamenjati vsaki 2 do 3 ure.  Povsod bo označena in ločena vstopna in izstopna točka, da ne bo prihajalo do istočasnega premikanja potnikov v nasprotno smer. Za podrobnejša navodila in napotke obiščite spletno stran NIJZ.

Bratuškova vabi na prvo vožnjo

Bivša ministrica za infrastrukturo, v času ko je bil ukrep predlagan, vabi na 1. vožnja z brezplačno kartico za upokojence in Alenko Bratušek
Štartali bodo iz Ljubljane do Medvod  in nazaj z avtobusom.

⚠️‼️Kako do brezplačne upokojenske, veteranske in kartice za starejše od 65 let. #ZAupokojence #strankaSAB ❤️💙👇👇👇https://www.sab.si/kako-in-kje-do-brezplacne-vozovnice-za-upokojence/

Gepostet von Alenka Bratušek am Dienstag, 23. Juni 2020