Dr. Milan Krek je na današnji novinarski konferenci glede Sars-CoV-2 in z njim povezanim zakonskih novosti dejal, da nošenje mask v notranjih prostorih sicer več ni obvezno, je pa zelo priporočljivo.

Direktor NIJZ dr. Milan Krek je na današnji novinarski konferenci dejal, da je do nadaljnjega nošenje mask v notranjih prostorih neobvezno, je pa še vedno priporočeno. “Nihče ne bo tekel za vami, vas lovil, kaznoval. Kaznoval vas bo virus, če vas bo le-ta dobil.” Če greste v trgovino in veste, da ne boste mogli vzdrževati metra in pol razdalje, potem prej pomislite na nošenje maske. Gre za samozaščitno obnašanje kot tudi za zaščito druge osebe, v primeru če ste pozitivni.

Njegove trditve v Vladi RS niso potrdili, še več, Jelko Kacin je dejal, da so maske še naprej obvezne. 

Krek maske toplo priporoča vsem učiteljem

Dejal je še, da v šolah nošenje mask več ni obvezno. Je pa opozoril, da je navsezadnje kar polovica učiteljev v Sloveniji starejših od 55 let in maske jim priporočajo tudi zato, da se ne okužijo sami – zaradi svoje starosti namreč sodijo med bolj rizične skupine.

Ob tem pa je opozoril, da se lahko prične virus ponovno zelo hitro širiti, zato bodo predlagali vladi vnovično napoved epidemije, kar pomeni tudi zaprtje šol.