Banka Slovenije je omenjena stanovanja podedovala kot pravna naslednica Narodne banke Slovenije še iz časa Jugoslavije.

Kot piše siol.net, je Banka Slovenije lastnica številnih nepremičnin v Avstriji. Večino nepremičnin oddajajo v najem, eno od stanovanj pa uporabljajo zaposleni tudi za počitniške oddihe.

Banka Slovenije je omenjena stanovanja podedovala kot pravna naslednica Narodne banke Slovenije še iz časa Jugoslavije. Dve nepremičnini banka poseduje v avstrijski prestolnici na Dunaju, eno pa v Gradcu. Kot navaja siol.net, so na Banki Slovenije povedali, da z nepremičninami ravnajo gospodarno in da skušajo prihodke iz njihovega oddajanja maksimirati, ti pa gredo preko delitve presežkov Banke v državni proračun.

Eno stanovanje za uporabo zaposlenih

Na trgu omenjena stanovanja oddajajo, eno izmed njih na Dunaju pa je namenjeno za uporabo zaposlenih. Ti ga uporabljajo v času izobraževanj in službenih obveznosti namesto najema hotelskih sob, v primeru nezasedenosti pa ga lahko najamejo tudi kot počitniško kapaciteto, so za siol.net še sporočili z Banke Slovenije.

V lasti 87 stanovanj

Na Dunaju so lastniki nepremičnine na Mariahilferstraße 107, ki ima 5.252,36 muporabne površine, kjer je 44 stanovanj, 7 poslovnih prostorov, 2 skladišči, 2 biroja in tri parkirna mesta. Na Pappenheimgasse 8 (Dunaj) je na 2100 m2 31 stanovanj in 2 poslovna prostora. V Grazu pa je na Langegasse 34 uporabne površine 789,19 m2, v nepremičnini pa je 12 stanovanj, 2 skladišči in 1 oglaševalski prostor, piše siol.net.