Letos na slovenskih cestah življenje izgubilo 86 ljudi.

Podjetje Porsche Slovenija je z Zavodom Varna pot sklenilo partnerstvo, s katerim želijo spodbuditi ozaveščanje o varnosti v prometu. Sklenitev partnerstva so simbolno obeležili s 86 osebami, ki so se ulegle na tla Igriške ulice v Ljubljani in s tem obeležile 86 letošnjih smrtnih žrtev prometnih nesreč na slovenskih cestah (lani  je na slovenskih cestah umrlo 106 oseb, letos pa jih je življenje izgubilo že 86).

Množica vstala, na cesti ostali kartoni

Na cesto sta se poleg otrok iz osnovne šole Majde Vrhovnik Ljubljana, študentov prostovoljcev in ostalih ulegla tudi generalni direktor Porsche Slovenija, Danilo Ferjančič, ter predsednik Zavoda Varna pot in nosilec Vizije Nič (zavzema se za nič smrtnih žrtev in  nič poškodovanih v pormetnih nesrečah) v Sloveniji, Robert Štaba. Ko je množica vstala in so na cesti ostali le kartoni, je projekt Vizija Nič, ki predstavlja filozofijo iskanja pozitivnih rešitev, s katerimi je mogoče omiliti tragične posledice prometnih nesreč, za trenutek postal realen. Vizijo Nič je sicer sprejel tudi slovenski parlament že leta 2013.

Vozili v pomoč pri ozaveščanju

Porsche Slovenija in Zavod Varna pot sicer že več kot deset let sodelujeta pri raznih preventivnih in izobraževalnih aktivnosti Sodelovanje so zdaj okrepili s pravim partnerskim sodelovanjem, s katerim verjamejo, da bodo tudi sami spodbudili ozaveščanje o varnosti v prometu. Pri tem jim bosta v pomoč dve novi vozili Volkswagen Crafter in Transporter, s katerimi bo zavod lažje izvajal vse izobraževalne programe in projekte ozaveščanja o varnosti v prometu.