V Šentilju gradijo nov trgovski center, v katerem bosta trgovina in kavarna. Investitorja projekta sta domačina Nada in Igor Krapše, ki bosta na ta način v kraj pripeljala priznanega trgovca.

Nada in Igor Krapše iz Ceršaka v občini Šentilj, ki v Mariboru že vrsto let vodita uspešno podjetje, v katerem 50 zaposlenih skrbi za distribucijo pekovskih izdelkov, sta izkoristila poslovno priložnost in se povezala s trgovskim podjetjem Hofer. V Šentilju, v bližini novega krožišča, gradita trgovski center, v katerem bo na 1350 kvadratnih metrih površine trgovina Hofer, 300 kvadratnih metrov pa je rezerviranih za kavarno in slaščičarno, ki bosta delovali pod okriljem podjetja INK PROJEKT, ki sta ga zakonca Krapše ustanovila prav za namen gradnje omenjenega trgovskega centra. Izvajalec investicije je podjetje GIC GRADNJE iz Rogaške Slatine.

Otvoritev trgovine bo predvidoma decembra letos

Z deli so začeli 18. avgusta letos, Hofer pa otvoritev trgovine načrtuje predvidoma decembra 2020, medtem ko bodo kavarno zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, odprli spomladi prihodnje leto.

Objekt bomo dali v dolgoročni najem podjetju Hofer. Mislim, da smo sprejeli dobro odločitev za naš kraj, ki je nekaj takega potreboval.

Direktor  podjetja INK PROJEKT Igor Krapše je povedal, da je pobuda za gradnjo trgovskega centra prišla s strani podjetja Hofer, prostore je zasnoval njihov projektant, gradnja pa poteka po njihovih standardih. »Objekt bomo dali v dolgoročni najem podjetju Hofer,«, je pojasnil Krapše in dodal: »Mislim, da smo sprejeli dobro odločitev za naš kraj, ki je nekaj takega potreboval.«

Projekt je ocenjen na okoli 3 milijone evrov, vključuje pa tudi izgradnjo 46 parkirnih mest. »Skupaj z aktualnim šentiljskim županom Štefanom Žvabom smo si prizadevali, da bi do trgovskega centra uredili tudi uvoz neposredno z novega krožišča, pa nam to ni uspelo, saj je gradnjo krožišča z državo načrtovalo že prejšnje vodstvo občine. Klub temu smo dostop do trgovskega centra uredili z dvema uvozoma oziroma izvozoma, » pa je še razložila Nada Krapše.