Svet zavoda na Srednji šoli za oblikovanje Maribor naj bi odločitev v skladu z zakoni in pravilnikom razkril po končanem postopku.

Na Srednji šoli za oblikovanje Maribor (SŠOM) je pred dnevi, kot smo poročali, sindikalni zaupnik Sindikata vzgoje in izobraževanja (SVIZ) prejel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, podobno pa naj bi po poročanju Radia Maribor grozilo, čeprav zaradi drugih razlogov, še enemu zaposlenemu, prav tako članu tega sindikata.

Škodijo ugledu šole in izvajajo nepotrebni javni pritisk

Svet zavoda omenjene srednje šole je na petkovi večerni seji med drugim obravnaval tudi aktualno kadrovsko problematiko, na katero je pred dnevi opozoril sindikat SVIZ. Predsednica sveta Bojana Galič je v imenu vseh članov po seji zapisala, da člani sveta zavoda obžalujejo reakcijo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. »Svet zavoda SŠOM obžaluje reakcijo SVIZA-a, da je na svoji spletni strani objavil članek z naslovom Ravnateljica stopnjuje pritisk na sindikat in člane, kjer je v podnaslovu dopisano Ravnateljica SŠOM že drugemu članu SVIZ-a grozi z odpovedjo. Kot najvišji organ šole bi pričakovali, da tovrstne obtožbe s strani SVIZ-a prejme Svet zavoda. S tovrstnim ravnanjem SVIZ vsekakor škodi ugledu šole in izvaja nepotrebni javni pritisk. Svet zavoda v skladu z zakoni in pravilnikom omenjeno zadevo obravnava in bo odločitev sveta zavoda sporočil po končanem postopku,« je za omenjeni radio poudarila Galičeva.