Ryanair, evropski prvak letalskih prevozov, je objavil svoj največji zimski vozni red za Zagreb s kar 19 linijami, vključno z novo linijo na španski otok Lanzarote in povečanimi frekvencami na povezavah do Basla, Dublina, Goteburga, Malagija, Malte, Memingena in Pariza.

Ryanair je hrvaški letalski prevoznik številka 1, ki zdaj deluje na 19 progah in prepelje 1,2 milijona potnikov na leto. Jason McGuinness iz Ryanaira je v Zagrebu za CroatiaWeek dejal: “Ta rekordni zimski vozni red bo potekal na treh Ryanairovih letalih s sedežem v Zagrebu, kar predstavlja naložbo v vrednosti 300 milijonov dolarjev in podpira 90 visoko plačanih poklicnih delovnih mest v letalstvu, saj Ryanair še naprej krepi povezljivost, turizem in delovna mesta v Zagrebu.”

Rekordni zimski vozni red za letošnje in naslednje leto v Zagrebu prinaša:

  • 3 letala (naložba v višini 300 milijonov USD),
  • 19 poti, z eno novo na Lanzarote,
  • 22-odstotna rast v primerjavi z letom 2023,
  • povečana frekvenca na poteh v Basel, Dublin, Goteburg, Malago, Malto, Memingen in Paris,
  • več kot 1000 delovnih mest, vključno z 90 visoko plačanih delovnih mest pilotov, kabinskega osebja in inženirjev
  • ter promet bi naj narasel na 1,2 milijona oseb na leto

“Z veseljem praznujemo uvedbo Ryanairovega zimskega voznega reda za zimo leta 2023 in 2024. Zagrebško letališče si bo še naprej prizadevalo za širitev mreže letov in gostom ponuditi brezhibno potovalno izkušnjo,” je delil izvršni direktor zagrebškega letališča Huseyin Bahadir Bedir.

Da bi praznovali uvedbo novega voznega reda letalski prevoznik ponuja cene vozovnic od samo 29,99 EUR v eno smer, ki so na voljo samo na spletnem mestu oziroma aplikaciji Ryanair.