Bešič Loredan že drugi minister, ki zapušča Golobovo vlado.

Premier Robert Golob je danes pojasnil, da sta z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom “ugotovila, da imata različne poglede na to, na kakšen način krepiti javno zdravstveno mrežo”. Odstop ministra je tako za Goloba “logičen in z moje strani pričakovan”, je v izjavi za medije dejal premier, ki je ministru sicer sam ponudil odstopno izjavo v podpis.

Premier je pojasnil, da si je Gibanje Svoboda ureditev zdravstva postavilo za ključni cilj in prioriteto, prav tako tudi vladna koalicija. Z ministrom sta opravila več razgovorov, kako ta cilj doseči in ugotovila, da imata različne poglede.

V sredo je imela poslanska skupina Svoboda večurno razpravo, na kateri so bili enotni, da obstaja samo ena pot krepitve javne zdravstvene mreže, ki vodi preko močnejših, bolj vitalnih in bolje organiziranih javnih zavodov. “In ne preko krepitve zasebnikov,” je izpostavil Golob in dodal, da bodo z reformami zdravstva nadaljevali.

Golob tega, kdo bo na funkciji ministra za zdravje nasledil Bešič Loredana, danes še ni želel razkriti. “Po kateri poti bo šel minister, pa bo vprašanje zanj in ne zame,” je dejal premier. Bešič Loredan se namreč, ker je bil izvoljen za poslanca, lahko vrne tudi v poslanske klopi.

STA