Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru je danes za stanovalce prvič organiziral tradicionalni slovenski zajtrk.

Sicer je letos tradicionalni dan slovenske hrane jutri, v petek ko študenti ponavadi hitijo v domače kraje, zato so v študentskih domovih dan prej organizirali pravi slovenski zajtrk. Prejšnja leta smo bili navajeni, da se zajtrki organizirajo v osnovnih šolah, zato je ta dogodek še toliko bolj zanimiv in vreden pohvale.

V avli Študentskega doma št. 7, ki je bil pred kratkim obnovljen, so polno obložili mize s tradicionalno slovensko hrano, ki gre k slovenskemu zajtrku, domači kruh, maslo, med, jogurt in jabolko.

Najbolj zgodnji študenti, zajtrk so pripravili že ob pol osmih, se bolj ali manj odhiteli mimo. Precej več se jih je ustavilo in »slovensko« zajtrkovalo malo kasneje, kjer sta se ustavili tudi tuji študentki in z velikim zanimanjem poskusili slovensko hrano.

Organizatorke slovenskega zajtrka iz Študentskega sveta stanovalcev Anja Urek, Loriana Bogovič in Pina Grabar so bile zadovoljne z odzivom sostanovalcev in sostanovalk na slovenskem zajtrku, ki je samo en od njihovih številnih aktivnosti.

Anja Urek, predsednica Študentskega sveta stanovalcev UM je ob dogodku še povedala, da je hrana res domača, od okoliških kmetov. Študentski svet sicer organizira tudi druge številne dogodke za stanovalce, v mesecu novembru bo to še Movember, ko bodo izbrali najlepše brke študentskih domov.

Anja Urek, predsednica Študentskega sveta stanovalcev UM, je ob dogodku še povedala, da je hrana res domača, od okoliških kmetov. Študentski svet sicer organizira tudi druge številne dogodke za stanovalce, v mesecu novembru bo to še Movember, ko bodo izbrali najlepše brke študentskih domov.

Organizacijo slovenskega zajtrka je podprla in omogočila uprava Študentskih domov Univerze v Mariboru. Direktorica Maja Krajnc Ružič je na zajtrku dejala, da študentski domovi podpirajo in vzpodbujajo razne aktivnosti stanovalcev študentskih domov. Tudi s tem jim želijo zagotoviti kakovostno bivanje in standard v skladu s svojimi načelom, da je »študentski dom več kot le dom«.