Nerazvrščeno

Tržni inšpektorat obravnava več primerov sumov goljufij s turističnimi boni. Srečujejo se tudi z različnimi življenjskimi situacijami, ki jih zakonodaja ni predvidela, denimo z vprašanjem koriščenja bona, če gost kljub rezervaciji ne pride. Ocenjujejo, da ponudnik v takem primeru ne sme trgati sredstev z bona.

Uredništvo2 dneva

Voznik vozi v napačno smer na podravski avtocesti med razcepom Slivnica in Marjeto. Nevarnost je za voznike, ki peljejo proti Ptuju.

Uredništvo1 teden

Na Markovem trgu pred sedežem vlade je hrvaški evroposlanec Vilibor Simčič stresel kup lubenic in tako opozoril na položaj kmetov zaradi prekomernega uvoza kmetijskih pridelkov. Premier Plenković zahteval poostritev varnosti pred Banskimi Dvori.

Uredništvo1 teden

Med normalno ali pričakovano uporabo igrače, lahko otrok lahko odtrga plastično oko. Starši tega ne opazijo ali ne reagirajo. Obstaja nevarnost poškodbe oz. zadušitve.

Uredništvo2 tedna

Ob koncu avgusta je bilo v evidenci brezposelnih prijavljenih 88.172 brezposelnih oseb, kar na mesečni ravni predstavlja 1,4-odstotni padec, na letni pa 23,2-odstotno rast. Na novo se je registrirala več kot tretjina manj oseb kot julija, a še vedno skoraj četrtina več kot avgusta lani, je danes objavil Zavod RS za zaposlovanje.

Uredništvo2 tedna

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je danes izdal priporočila za nošenje zaščitnih mask v prihodnjem tednu. Med drugim predlaga, da vsi učenci v osnovni šoli v skupnih prostorih nosijo maske, medtem ko je po dozdajšnjih priporočilih veljalo, da naj jih nosijo le stari 12 let ali več.

Uredništvo3 tedni

Želja po pridobitvi novih znanj in razvijanju tehnične kulture na področju letalstva je pred nekaj leti vodila v ustanovitev Aeronavtičnega društva Univerze v Mariboru (kratica: ADUM), ki deluje v okviru Fakultete za strojništvo.

Uredništvo3 tedni

V tem tednu se izteka letošnja akcija Peljimo jih na morje, s katero je Rdeči križ Slovenije (RKS) s pomočjo podpornikov tudi letos omogočil letovanja na morju socialno ogroženim otrokom. Akcijo so ob upoštevanju strogih varnostnih ukrepov uspešno izpeljali kljub epidemiji novega koronavirusa, ki je najbolj prizadela prav ranljive skupine.

Uredništvo4 tedni

V torek je izšel roman Midnight Sun ameriške pisateljice Stephenie Meyer, ki zgodbo mladinske uspešnice Somrak poda s perspektive vampirja Edwarda Cullena.

Uredništvo1 mesec

Slovenija je imela 1. aprila 2.097.195 prebivalcev oz. 12.894 več kot eno leto prej, kažejo podatki Statističnega urada RS (Surs). V prvem četrtletju se je število slovenskih državljanov zmanjšalo, povečalo pa se je število tujih državljanov.

Uredništvo2 meseca

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec dietetične krmne mešanice za pse, v katerem je bila ugotovljena previsoka vsebnost krmnega aditiva – cinka.

Uredništvo2 meseca