Nerazvrščeno

V soboto, 27. junija bo obeležen dan policije, danes pa bo na Policijski akademiji v Tacnu potekala osrednja slovesnost. Dan policije obeležujemo 27. junija v spomin na dogajanje tega dne iz leta 1991, ko so se pripadniki slovenske policije v osamosvojitveni vojni spopadli z JLA na mejnem prehodu Holmec.

Uredništvo2 tedna

Italijanske oblasti so okrepile policijske in vojaške sile v kraju Mondragone na jugu države, kjer se krepijo napetosti, potem ko so se med tujimi sezonskimi delavci, ki večinoma brez ustreznih dokumentov delajo na tamkajšnjih posestvih in živijo v prenatrpanih stanovanjih, razširile okužbe z novim koronavirusom.

Uredništvo2 tedna

Ministrstvo za notranje zadeve je danes sporočilo, da bi lahko 29. junija prišlo do sprostitve vseh maloobmejnih prehodov na meji s Hrvaško.

Uredništvo4 tedni

Če bi bile volitve minulo nedeljo, bi bila zmagovalka SDS, sledile bi ji LMŠ, SD in Levica, v parlament bi se prebili še NSi in DeSUS, še vedno ostaja visok delež neopredeljenih.

Uredništvo2 meseca

Ustava v 116. členu določa, da lahko DZ izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj 10 poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade.

Uredništvo2 meseca

Po torkovi izjavi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, da okuženih oskrbovancev doma starejših občanov Ljutomer ne bodo selili v ptujsko bolnišnico, ni jasno, kaj bo zdaj s selitvijo. Na občini pravijo, naj odloči stroka. Na Ptuju menijo, da je prevladal razum.

Uredništvo3 meseci

Slovenija se bo še naprej segrevala, več bo vročinskih valov. Sneg bo postal redek pojav. Če bomo nadaljevali s tako velikimi izpusti toplogrednih plinov, bodo do konca stoletja alpski ledeniki izginili.

Anita Grgić3 meseci

Občina Šentilj, ki je v teh dneh dopolnila 25 let, je kljub nekoliko višjemu številu obolelih primer dobrega sodelovanja. Po zagotovilih župana mag. Štefana Žvaba bodo začrtane letošnje investicije izpeljali. V bodoče še večji poudarek lokalnim investicijam, samooskrbi in butičnemu turizmu.

Uredništvo3 meseci

Zaradi velikosti so v SVZ Hrastovec veliki porabniki zaščitnih sredstev, saj je v zavodu skupno kar 640 stanovalcev in 480 zaposlenih, za katere morajo poskrbeti da bodo lahko varno opravljali delo. Trenutno v zavodu ni bil zabeležen primer okužbe z koronavirusom.

Uredništvo3 meseci

Četudi v dogodku ni bil nihče poškodovan, so policisti na območju Zreč pridržali 50-letnega moškega.

Uredništvo4 meseci

Miha Recek je sprejel predlog dr. Fištravca, da se Svetniški klub Liste župana Andreja Fištravca preoblikuje v Klub samostojnih svetnikov in napovedal, da bodo to formalno spremembo izvedli v prihodnjih dneh. Medtem Fištravec zapušča politično sceno, posvetil se bo drugim projektom.

Uredništvo5 mesecev