Nerazvrščeno

V Sloveniji je bilo julija skoraj 9000 več moških kot žensk. Splošno zdravstveno stanje pri moških je slabše kot pri ženskah in umirajo mlajši, a v prihodnosti naj bi tudi moški živeli dlje, so ob današnjem mednarodnem dnevu moških, 19. novembru, navedli na statističnem uradu. Mednarodni dan sicer poteka pod geslom Za več zdravja moških in dečkov.

Uredništvo1 teden

Nemška kanclerka Angela Merkel je v svojem rednem tedenskem podkastu – po dveh tednih predvidoma mesec dni trajajočega delnega zaprtja države, ki naj bi zajezilo epidemijo novega koronavirusa – opozorila, da prihaja težka zima in da bo virus “še kar nekaj časa dominiral v naših življenjih”.

Uredništvo2 tedna

V ponedeljek, 16. novembra, bo začasno zaustavljen javni mestni potniški promet, nujno varstvo vrtčevskih otrok bo potekalo v 12 enotah javnih in 6 enotah zasebnih vrtcev, urejanje najnujnejših zadev na MO Maribor samo po predhodni najavi.

Uredništvo2 tedna

Včeraj so v Sloveniji opravili 6745 testov, pri čemer je bilo pozitivnih 1656 oseb. To pomeni, da je okuženih 24,5 odstotka testiranih.

Uredništvo1 mesec

Danes poteka obravnava predloga Zakona o finančni razbremenitvi občin (ZFRO), ki bi povečal prihodke občin in zmanjšal nekatere stroške.

Uredništvo1 mesec

Na ministrstvu opozarjajo, da pravila za tekmovanja in treninge ostajajo praktično nespremenjena. Za izvajalce pa velja, da morajo upoštevati navodila NIJZ.

Uredništvo1 mesec

V glavnem mestu province Hubei v osrednji Kitajski se je življenje vrnilo v običajne tirnice. Pozabili so tudi na maske.

Damjan Veršič2 meseca

Tržni inšpektorat obravnava več primerov sumov goljufij s turističnimi boni. Srečujejo se tudi z različnimi življenjskimi situacijami, ki jih zakonodaja ni predvidela, denimo z vprašanjem koriščenja bona, če gost kljub rezervaciji ne pride. Ocenjujejo, da ponudnik v takem primeru ne sme trgati sredstev z bona.

Uredništvo2 meseca

Voznik vozi v napačno smer na podravski avtocesti med razcepom Slivnica in Marjeto. Nevarnost je za voznike, ki peljejo proti Ptuju.

Uredništvo3 meseci

Na Markovem trgu pred sedežem vlade je hrvaški evroposlanec Vilibor Simčič stresel kup lubenic in tako opozoril na položaj kmetov zaradi prekomernega uvoza kmetijskih pridelkov. Premier Plenković zahteval poostritev varnosti pred Banskimi Dvori.

Uredništvo3 meseci

Marsikaj se morda zdi banalno, dokler ne ugotoviš, da je pravzaprav genialno.

Oglasno Sporočilo3 meseci