Festival oblikovanja Maribor je svež koncept predstavitve stroke, ki ponuja seznanjanje z novostmi na področjih medijev, oblikovanja in frizerjev.

Od danes, ponedeljka, 15. aprila pa vse do četrtka, 18. aprila, bo Maribor v znamenju oblikovanja. Gre za festival v organizaciji Srednje šole za oblikovanje Maribor, kjer je vsak dan namenjen drugi stroki, danes tako pričenjajo oblikovalci, nato bo dan namenjen frizerjem in v sredo medijcem. Festival, ki letos nosi rdečo nič hitrosti, se bo zaklljučil s svečano prireditvijo v četrtek, 18. aprila.

Ponedeljek dan za oblikovalce

Na 4. Festivalu oblikovanja, ki je svež koncept predstavitve stroke ter ponuja vpogled v novosti na področjih oblikovanja, medijev ter frizerstva, se bodo predstavili zanimivi gosti, ponujajo pa tudi izobraževalne delavnice.

Danes, 15. aprila so odprli festival, zvrstili pa so se govori, Petra Šink, magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil, Tina Princ, oblikovalka oblačil in modnih dodatkov, spregovoril bo tudi Metod Blejec, oblikovalec ter umetnik. V Vetrinjskem dvoru pa se bodo ob 16.30 zvrstile razstave ter nato še na Židovskem trgu.

Kakšna bo pa torkova frizura?

Dan kasneje, ko bodo vse oči zazrte v frizerje, se bo ob 12. uri pričel dan v dvorani 6 Mariboxa. Na ogled bodo postavljene filmske produkcije in animacije dijakov SŠOM ter udeležencev natečaja FOMB 2019. Nato pa se bodo zvrstili gostje, Klavdija Hladin, studio za naravno nego las Inanna naravna nega las, barvanje s kano, pa demonstracija z modeli družbe L’Oreal, o svoji poklicni poti bo spregovoril Vili Koderman oz. Loui Ferry. Ter nato ponovno ogled razstav v Vetrinjskem dvoru ter Židovskem trgu.

Medijska sreda

V sredo, 17. aprila bosta na okrogli mizi spregovorila uspešna medijca Srednje šole za oblikovanje, Laura Petrinec in Klemen Kekec. Svoje izkušnje na okrogli mizi z naslovom ‘Ko medijec postane uspešen’ a bodo delili Gašper Šantl in Zala Kralj, Žiga Krajnc ter Lovro Sadek. Predstavila se bosta dva pola televizije, komercialna in javna pod taktirko Boštjana Lesjaka in Lee Vornšek Pejovnik, dan pa se bo sklenil z ogledom razstav na že zgoraj omenjenih razstaviščih.

Zaključni dan v znamenju svečane prireditve

Zaključni dan se bo odvil v četrtek, 18. aprila v dvorani 1 Mariboxa. Častna gostja prireditve, ki se bo pričela ob 18. uri bo mag. Helena Kujundžić Lukaček, nastopili pa bodo dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor. Na prireditev pa lepo vabijo vse starše, zaposlene, povabljene in širšo javnost. Po prireditvi pa vabijo vse na druženje v Feniks Caffe and Lounge.