Prvemu drive-in koncert v Sloveniji s pričetkom ob 19. uri bo sledil še dokumentarni film o zasedbi Zgodba za jutri.

Na prizorišču drive-in kina Bežigrad na parkirišču Centra Vič bo drevi odmeval koncert skupine Tabu. Prvemu drive-in koncert v Sloveniji s pričetkom ob 19. uri bo sledil še dokumentarni film o zasedbi Zgodba za jutri. Prireditev s koncertom in filmom režiserja Rudija Urana je, kot piše na spletni strani organizatorja, že razprodana.

Koncertu Tabujev, ki zadnja leta nastopa z Evo Beus, bo sledil dokumentarec o skupini, ki je premiero doživel lani. Film, ki je nastajal skoraj dve leti, ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov in padcev, ki so zaznamovali več kot 20-letno pot skupine Tabu. Razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastale njihove največje uspešnice.

Člani benda brez zavor spregovorijo o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj. Dokumentarec obenem išče ozadja in vzroke za odhoda, ki sta skupino Tabu skoraj pripeljala na rob. “In redki so bendi, ki takšne in podobno krize preživijo, se poberejo in nadaljujejo z ustvarjanjem,” so o filmu zapisali organizatorji.