Priljubljen glasbenik se ponovno vrača v Slovenijo, kjer bo predstavil nov album VITA CE N’È. V svoji dolgi karieri je očaral milijone ljubiteljev glasbe. Danes sicer slavi rojstni dan.

Danes 56. rojstni dan praznuje Eros Ramazzotti, sicer poznan italijanski glasbenik, ki se je rodila 1963 v Rimu. Svojo kariero je pričel leta 1984. Tedaj je na tekmovanju San Remo prvič nastopil s skladbo Terra promessa. V pričetku letošnjega leta se je opravil na turnejo, kjer bo nastopil v najprestižnejših dvoranah po  svetu z izjemno scenografijo predstavil nov album VITA CE N`E.

Do sedaj smo ga v Sloveniji gostili dvakrat, nazadnje pred štirimi leti. Že čez slab mesec pa se bo ponovno ustavil pri nas. 23. novembra bo nastopil v dvorani Stožice.

Spremljali ga bodo, kot zapišejo na eventim.si izjemni glasbeniki: Luka Scarpa na klavirju, John Boscariol na klaviaturah, na basu bo Paolo Costa, s kitaro bo imel opravka Giorgio Secco. Uveljavljeni spremljevalni skupini se bodo pridružili trije novi obrazi: Corey Sanchez (kitara), Eric Moore (bobni) ter fenomen R’n’B in gospel glasbe Scott Paddock (saksofon). Ameriški glasbenik z velikim vplivom na sodobni jazz, je znan po tem, da je sodeloval znanimi glasbeniki, ko so Natalie Cole, Jackson Browne in Ray Charles. Kot spremljevalni vokali bodo sodelovali Monica Hill, Christian Lavoro in Giorgia Galassi.

Nekaj njegovih hitov: