Priljubljeni kuharski mojster Bine Volčič je včeraj, 10. januarja, v mariborskem Europarku poskrbel za pravo doživetje obiskovalcev. Eden naših najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov, ki nas je veliko naučil že preko TV zaslonov, je v nakupovalnem središču prikazal pripravo zanimive in pravzaprav umetniške hladne predjedi.

Njegova »zelenjavna vrtnica,« ki jo je premierno pripravil v Europarku, je bila namreč prava paša za oči. Jed iz zelenjavne kreme, pene mladega kozjega sira, marinirane rdeče pese, prahu rdeče pese in riževega čipsa z mlado čebulico je pripravil z različnimi kuharskimi tehnikami in pokazal, da je res pravi mojster. Hkrati pa je Bine Volčič eden izmed prvih kuharjev v Sloveniji, ki uveljavlja koncept kuhanja s čim manj odpada. Da bi mojstrovino lahko doma pripravili tudi obiskovalci, je na demonstraciji svoj novi recept delil tudi z njimi, marsikomu pa se je nanj z veseljem še podpisal.