Poletni meseci v Mariboru vedno minejo zelo dopustniško, s septembrom pa se dogodki v našem mestu vrstijo en za drugim, zato vam pripravljamo kratek pregled kam vse se lahko odpravite ta konec tedna.

Festival odličnih vin Poštna

Že od včeraj, 6. septembra, pa vse do jutri, 8. septembra, na Poštni ulici v Mariboru prevladujejo vina oz. Festival odličnih vin Poštna. Potekal bo vsak dan od 18. ure do polnoči. Izjemno raznolika in vrhunska ponudba vin lokalov s Poštne se bo preselila na ulico. Na stojnicah se bo v treh dneh predstavilo preko 20 vinarjev, ki bodo na pokušino postavili svoje najboljše izdelke.

Danes bodo na festivalu nastopili tudi Doctor Band, jutri pa Dj Brane Rončel.

Svoja vrata ponovno odpira Kino Udarnik

Po poletnih počitnicah v svoje prostore ponovno vabi nekdanji kino v središču mesta, ki je na tokratno veliko sezonsko otvoritev povabil starešino slovenske techno scene, Valentina Kanzyjanija. Družbo mu bosta od 23. ure dalje delala tudi Rokko in odlični Ian F.

S festivalom do večje enakosti na mariborski glasbeni sceni

S koncertnim programom v Jazz klubu Satchmo se danes odpira 2. festival enakosti na mariborski glasbeni sceni. Glasbeni festival Skuštrane! in bradati, ki ga prireja KUD Coda. Letos so dogajanje, ki bo trajalo do 21. septembra, razpršili na več prizorišč. Koncerti bodo v Jazz klubu Satchmo, MC Pekarna, Dvorani Gustaf, KMŠ Pisarna in Vetrinjskem dvoru, v GT22 bodo filmski pogovori in projekcije, v Hiši mladih delavnice in okrogla miza. Na Starem mostu bodo postavili razstavo fotografij ter na več trgih in ulicah izvajali umetniške intervencije.

Letni Kino na desnem bregu Drave

V atriju Osnovne šole Franceta Prešerna bo danes ob 20. uri potekala projekcija filma Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Film je bil tudi posnet v neposredni bližini, v železničarski koloniji, nekaj scen pa so posneli tudi na sami šoli. Režiser filma Marko Naberšnik je zgodbo tako položil v svojo rojstno četrt ter tako mariboru in svojemu otroštvu postavil nek kulturni spomenik.

Glasba v romantičnem dvoru

Magični atrij Žičkega dvora bodo danes zvečer preobrazili v čarobne ulice argentinskega Buenos Airesa. Quintet Piazzollekz se po več kot enem letu vračajo pred mariborsko publiko s čudovitim tangom.