Je Miss Universe Slovenije Nina Đorđević res študentka medicine? V naše uredništvo smo prejeli pismo nekdanje dijakinje 1. gimnazije, kjer je Nina obiskovala srednjo šolo.

Potem, ko smo na našem portalu z veseljem poročali, da na svetovni izbor Miss Universe potuje Mariborčanka Nina Đurđević, pa so sedaj v javnost prišla ugibanja ali so njene navedbe, da študira na Medicinski fakulteti resnične. Nina je pred nekaj dnevi odpotovala v Moskvo, kjer jo čaka svetovni izbor za Miss Universe, vendar je sedaj v ospredju vse drugo kot lepotni izbor.
Nina naj bi zaključila šolanje na 1. gimnaziji v Mariboru, nato naj bi šolanje nadaljevala na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, kjer naj bi uspešno opravila tri leta, nato pa študij nadaljevala v Berlinu.
Različni mediji in forumi pišejo o tem, da svetlolasa Mariborčanka ni študentka mariborske Medicinske fakultete, saj je tam nihče ne pozna. Prav tako naj bi bilo vprašljivo, če je Nina zaključila srednjo šolo. V naše uredništvo smo prejeli pismo dijakinje prve gimnazije, ki ga v nadaljevanju navajamo: 
»Nina je letnik 1991. Zagotovo vem, da je na 1. gimnaziji en letnik padla in je nato postala moja sosošolka. Nato je letnik znova padla, kar pomeni, da bi lahko ona bila v primeru, da bi študirala medicino, komaj v drugem letniku. Nina bi naj nato zapustila prvo gimnazijo in odšla na Dobo. Ona definitivno ni na medicini, saj je komaj delala letnik v srednji šoli. Prav tako je iz facebooka zbrisala vse ljudi iz prve gimnazije, da se ne bi nič razvedelo. Jaz se s tem nisem nikoli podrobno ukvarjal-a povem, kar vem in kar sem slišala od sošolcev. Mislim, da še ona sama sebi verjame zgodbo, ki jo govori.
Lep pozdrav«
Seveda je edina, ki pozna ozadja vse zgodbe Nina sama, od nje pa bomo poskusili izvedeti kaj več tudi sami. Je pa dejstvo, da je z zmago na Miss Universe Slovenije prišla pod drobnogled javnosti in da bo zgodba mariborske svetlolaske kmalu znana.