Trenutno se Tara in David pripravljata in veselita plesnega tekmovanja Maribor Open, ki bo prvi vikend v decembru v športni dvorani Tehniškega šolskega centra v Mariboru na Teznu.

29-letna Tara Bohak, plesalka standardnih in latinsko-ameriških plesov iz Maribora niza uspehe. Njen plesalec David Odstrčil prihaja iz Češke. Skupaj plešeta že več kot osem let. Mariborčanka je hčerka plesnega in trenerskega para, zato ji je bil ples dejansko položen v zibelko. Začela je v plesnem vrtcu, zatem je nekaj let plesala balet ter nato pričela s standardnimi ter latinsko-ameriškimi plesi, saj je bila njena velika želja poskusiti ples s partnerjem.

Povprečno trenirata osem ur dnevno

»Trenirava v Mariboru, v Brnu in tudi v Italiji. Treningi potekajo vsak dan, večinoma dvakrat na dan, čez vikende pa se udeležujeva tekmovanj. Povprečno trenirava osem ur na dan. Treningi so sestavljeni iz kondicijskih in tehničnih treningov, pa tudi iz simulacij tekmovanj,« nam pove Tara.

Pred 14 dnevi sta bila na svetovnem prvenstvu v desetih plesih v Moskvi, kjer sta dosegla 4. mesto. To je do sedaj njun najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih. Lani sta bila evropska podprvaka v desetih plesih. Sta tudi sedemkratna državna prvaka Češke v desetih plesih, ter petkrat državna prvaka Česke v standardnih plesih.

»V zadnjih treh letih se je se povišala intenzivnost treningov, sva pa tudi začela poučevati mlade plesne pare, tako v Mariboru kot v Brnu. V delu z otroki zelo uživam, najboljša nagrada za mene pa je, ko vidim svoje učence na plesnem tekmovanju z velikim nasmeškom na obrazu, ter z iskricami v očeh. Takrat sem zelo ponosna.«

Zaplesalo bo več kot 400 plesnih parov

Trenutno se pripravljata in veselita plesnega tekmovanja Maribor Open, ki bo prvi vikend v decembru v športni dvorani Tehniškega šolskega centra v Mariboru na Teznu. Tekmovanje se imenuje WORLD OPEN in je najvišjega ranga. Plesnim parom omogoča nabor višjega števila točk za svetovno rang lestvico. Plesalo se bo tri dni, v petek, 29. novembra, v soboto, 30. novembra in v nedeljo, 1. decembra, ko bomo v različnih kakovostnih razredih videli preko 400 plesnih parov od tistih najmlajših pa do najstarejših, ki jih bodo ocenjevali mednarodno priznani sodniki iz 15 držav.

»Zelo rada treniram in tekmujem, sem pa sigurna, da bo moje življenje povezano s plesom, tudi ko ne bom več tekmovala,« pove ob koncu.